Ketik

Saturday, March 12, 2011

Blog. Blog. Blog...


Hermm...sejak join segment jelajah blog oleh BA ni tetiba banyak pula trafik kat sini heheh..memula rasa kurang selesa juga sebab akan bertambah pengunjung. Perasaan malu masih ada dalam diri..hihi


Sisi bagusnya, ada rasa seronok sebab peluang buat kawan bertambah tambah. Tapi bakal ada constraint sebab tak boleh nak tulis cacamarba, bahasa lintang pukang dan "mencarut" tak tentu huhu.


Sekarang orang cari kualiti pada blog. Cari idea, perkongsian ilmu, pendapat dll...tak macam dulu blog jadi tempat melepaskan segala rasa suka, benci, stress etc (aku pun tak terlepas dulu2).


Memandangkan life kat sini tidaklah semeriah kat tanahair, ada ramai kawan depan mata, keluarga di sisi. Makanya dengan berblog ni sedikit sebanyak dapat menghilangkan rasa sunyi dan bosan.

Tapi sayangnya, kesibukan dan masa yang terhad tidak mengizinkan untuk berblog walking dan baca blog2 lain. Sekadar singgah2 kejap, tinggal msg atau tekan button follow rasanya dah memadai hihi...sorry dowh

BTW, thanks friends for being my personel buddy. Especially kawan2 lama dan baru yang sering bertandang ke sini. Without your "support" I may not as realistic as I am. I'm sorry for those I always relate my post to the event and issues around/between us. It doesn't mean that I hate those people, but because they are my guru who came into my life to teach me how to be myself now.

The best lesson triggered me to think and decide for the best solution. Bagaimana untuk bereaksi, untuk tidak terlalu berharap, untuk tidak merasa kecewa dan paling penting untuk menjadi matang dalam berfikir dan menilai.

The hardest things happen in our life are actually the best lessons ever.

Till then, I now believe that I'm not alone :)

No comments: