Ketik

Thursday, March 10, 2011

Jelajah Blog Luar Negara



Aku dok pikir apaaaa lah si Ben ni dok buat ya? Every second update status fb dia pasal blog dia yang konon glamer tu..hahaha..

Pastu aku buat rumusan, oohh..dia cari makan kot blog citernya :), Cool mannn...glamer kah dia? Glamer jugak aku hihi..eceh aku bermadah bahasa jer cuma..Nah..so aku terjah blog dia pagi ni. Tetiba ada slot cumel nih hiks!

Haii...saya tuan rumah safarihati. Saya sekarang study kat Australia dah masuk 2 tahun kat sini as research higher degree (RHD) student dalam bidang plant physiology dan postharvest technology. InsyaAllah tahun depan tamat pengajian. Pengalaman manis? banyak....Pengalaman pahit? banyak....kena baca safarihati, kalau nak citer semua haus =p

Kata2 perangsang? Ya..pi lah jelajah buana, tak kira kemana pun. Lihat lah alam, lihat lah orang, lihat lah dunia...itu pelajaran dan pengalaman yang paling dan sangat bermakna buat hidup kita.

Adois! Salam perantau dari Safarihati

20 comments:

nur said...

bestnya ye dpt kenal negara org..
:ALL IN ONE

shah-kayrul said...

salam perkenalan..singgah dari blog en. ben

dtg melawat kengkawan di perantauan...

mas.saari said...

singgah dari blog abg ben..
salam perkenalan!

moga selamat di perantauan dan selamat pulang ke tanahair nanti!

Dda Ly said...

alalaaaaa aussie, tempat yang palingg teringin nak pegi...bile gaknye..kirim salam bumi aussie, doakan saye dpt ke sane jgak ye..:)

meh ke rumah..
~c.u.t.i~
keep in touch ye..♥♥♥

Maya said...

Nur @ Ya sangat best...:)

Maya said...

Shah-kayrul@ Salam kenal juga, terima kasih singgah sini :)

Maya said...

mas.saari@

Salam kenal juga..terima kasih doanya..aminnn :)

Maya said...

Dda Ly@

Yer ke? meh la datang hehe..InsyaAllah bila2 pun leh datang. Airasia murah jew
amiinn..semoga Dda sampai jua ke down under 1 hari nanti

Keep in touch as well :)

bun said...

huwaaa,bestnye
nak jugak
doakan dapat spm10A+
pastuh dapat keluar mesia
nak jugak nak jugak


dari BA

GadisGula-gula said...

salam jelajah dr blog BA

cik ayin said...

terjah belog ni..datang dari belog BA :)

pRiNCe said...

"entry yg sgt bagus... thniah ye...:) sy ni newbiee lagi... jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn"

Cik Sue said...

wahhhh...best nyer..bilalah cik sue nak merasa pegi nih..

salam perkenalan... =D

Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman said...

singgah sini dari blog ben ashaari

Warna Warni Kehidupan said...

ooohhh....jeles sungguh...hati2 di rantau orang yaa

cik faez said...

bestnya kt australia . xdpt study, cuti2 kt sana pon jd la . hehe

Maya said...

Bun @
InsyaAllah..aminnn, akak doakan semoga berjaya sambung belajar oversea :)

Gadisgula-gula@
salam jelajah...Terima kasih

cik ayin@
Ok, thanx :)

pRiNCe@
InsyaAllah

Cik Sue@
Bila2 pun boleh =P

Dr. M Hafiz@
Thanx :)

Warna warni kehidupan@
Alhamdulillah dan InsyaAllah :)

Cik faez@
Jum lah jejalan sini ;)

~ PIJA ~ said...

glemer maya...hihii

ayu sleeping said...

jom jelajah....hiiiiii

Diari-Selebriti-Mama said...

ziarah dari segmen BA.slmt bknalan..

jemput ziarah

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/kereta-masuk-workshop.html