Ketik

Monday, March 14, 2011

Only in OZ




Ayat kat atas berbunyi "No distinction shall be made based on nationality, race, sex or creed of the prizewinner. However, only living persons are eligible. Ini part of International Cosmos Prizesnya T&C

Hahhahaaa...it's only happen in Oz beb. BTW prize tu from Japan Foundation =P

Beberapa bulan sudah kawan aku isi online form untuk permission enter bangunan. Column last sekali dia minta declaration "prove yourself as a human, not computer generate program" hahahha! caner nak prove diri kita human bila isi borang online nyek?

Hawaya....tak tengok lagi TV commercial break diorang...full of stupid jokes but easy..I liiiookkkeee it! Aussies mmg terkenal dengan layback, easy going dan lawak2 bodoh. Datang lambat tak tepati masa perkara biasa..

Kalau kat tanahair kita dah kena kutuk "janji melayu" kan...huhu melayu jugak yang salah

Boleh tak kalau time nak kawen kita tambah syarat declaration kat borang nikah.."buktikan jantina anda sah atau anda bukan gay" huhu!

13 comments:

Rafidah said...

ok jgak kan b uat screen test lelaki @ gay b4 kawin..hehehee..

manueng said...

owh...kat sane xde 'janji australian' eh? selamba je...mesti bos kat sane sume sempoi...huhu

Maya said...

Rafidah@

itulah kan..

Manueng@

Mmg...dorang pakai t-shirt ngan seluar pendek jer dtg kerja. student undergrad lagi lah..bangun tidur terus ke kuliah dengan seluar pendek dan baju kusam buat tidur hahaha

manueng said...

peh...nak keje kat australia la gini...hehe ;)

haifar said...

betul ke dorang gitu..macam tak caya..lawak jugak. tapi bila pikir balik asal-usul mereka tu..baru la rasa percaya.

Maya said...

betul ah..tapi ada gak yang stylo n punctual hehe

W. Hidney said...

seram soalan yg last tu

Maya said...

hidney@

kenapa seram? okey wat...muahaha

fadhdeela said...

btol jugak..byk gak kes dah kawen tetibe dpt tau husband gay..walaweii takutnyer!!

Meh singgah: Ratu Porno Tselamatt!!

Maya said...

Fadheela@

Iya..byk dengar kisah gini, lesbian pun tak kurang..simpan malaikat 44 huhu

Baik! saya singgah :)

Maya said...

Manueng@

Meh la..tapi kalau dok lama2 tak best pun..hiks

Hanis Azla said...

pernah sampai sekali aje kat australia tu.. mmg rasa relax & best aje.. ha..ha.. bagus juga idea declaration mcm tu.. takdelah yg tertipu kawen sama jantina..

Maya said...

K. hanis@

Meh la datang lagi..:)