Ketik

Friday, March 25, 2011

Curi masa

Ermm...nampaknya Maya sangat sibuk sampai tak sempat nak corat coret di safarihati ya...ehehe, rindu tak?

Sebenarnya tuan tanah sedang sangat pusing dengan Chapter 3 thesis nya. Baru konon berura2 nak submit Chapter 4. Semalam dapat balik Chapter 3 yang dah direview oleh advisors baru. Nak tau apa outcomenya?

Its totally different beb..cara tulis dan format dia. Sebelum ni aku dok ikut style main sv lama yang sangat detail intro, materials & methods dan jimatkan segala space yang ada sekedekut tangkai jeringnya =P

Tetiba advisories baru mau aku tulis cam format journal paper, intro cukup sekadar tak lebih dr 2 pages, graf sebesar2 1 page, dan treatment list dalam bentuk bullet!

Maksudnya aku sekarang harus berhempas pulas memendekkan intro yg setebal 6 pages tu jadi 2 pages jer..pastu treatment list kena buat dlm table bla3x....

Hawaya..kena export balik intro tu ke Lit. Review la ni.

Waduh!! makin gawat dan sulit jadinya nich....tapi takpa, jangan repot2 dulu, karena format terkini ni jauh lebih simple dan lebih mudah...horraayyy!

Okey...mau kembali ke desktop...

Adios!

Ironi:

1. Katakan TIDAK kepada politik lucah
2. Elaun tak masuk lagi...huwaaa!!

3 comments:

syahirahlahmi said...

wahhh..bz sungguh akk kita yg sorang nih...xpe..xpe..u can do it..haiyak..!!

Maya said...

yea chaiyookkk!

Hanis Azla said...

lain org lain pula caranya.. tp klu caranya lebih memudahkan kita, itu sudah sgt baik tu..