Ketik

Monday, January 31, 2011

Wallauwehh




Maher Zain dah pandai kecek melayu??? Wau!! buleh lah ngorat dia dah...muahahaa..gelak gatal

Ahad Semalam

Salam semua!!! Bismillahirrahmanirrahim..dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..hihi intro berucap la nih....

Ari ni mood baik setelah seminggu isim dengan ketaktentuan status, kemeroyangan individu dll...sepanjang minggu sudah jugak mata dan kepala aku pusing2 360 darjah cam gasing2..bangun dari baring or tidur badan terhoyong hayang...tidur pun diganggu mimpi2 tak best..(muhasabah: kalau jadi ketua sok2, jangan serang org bawahan dengan emosi dan tanpa paham situasi dulu na, org bawah pun manusia yg ada hati dan perasaan..huhu..pesanan kepada diri sendiri jugak, mana tau sok2 I pun jadi somebody...hehe)

Ayuh kembali ke laptop...Kalau korang baca surat kabar BH, beberapa hari yang sudah penuh 2 pages cerita rakyat Malaysia dipinggirkan di QLD..kannn..huhu makanye...hari semalam tibalah berbondong2 perutusan dari PM, bersama putera2nya dan kumpulan media perdana ke bumi Brisbane, Gatton dan Toowoomba neh..bantuan kemanusian.

Ni persediaan sebelum dan selamat jalan selepas ketibaan delegasi berkenaan...adalah seramai 30 dorang semua.

Ni pula "media conference" bersama NTV7, RTM dan BernamaTV..malam ni sudikan diri anda bertukar channel ke TV1 yer..ada muka kami dalam berita kat sana..hoho..mangsa keadaan bukan mangsa banjir har2x..tengok manyaknyer mic and camera kan? Dah macam selebriti huhu...malam tadi orang2 BNE masuk berita.


Ni lah dia delegasi itew...akanq pun terima bantuan kemanusiaan berupa sekotak makanan yer..huhu segan silu seyh nak terima, pasalnya cuma evacuate jeww, sikit pun tak basah dek banjir sb Gatton ni air lalu jew :p
Tarraa! nilah bekalan sekampit beras, 2 supik flour, milo, nescafe, sardin, bilis dll yang kitowang dapat...terima kasih...background umah baru I tu...haks! saja promote umah baru ngeee...

Moral:

1. Banyak manipulasi keadaan sedang berlaku...terserahlah korang nak percaya 100% ke 50% ke cerita2 di surat kabar..ehemm cubit pedis sket :p

2. Takperlah kalau pahat baru nak menarah bila diketuk penukul..janji sama2 mengetuk dan sama2 berfungsi :p

3. Wajib memaafkan orang bila orang dah minta maaf..sebab kita kan sama2 manusia ada khilaf di mana2 :)

Thursday, January 27, 2011

Kureng Happy

Sehari dua ni kureng happy sebab:-

1. Onak ranjau dalam perjalanan pengajian dah muncul satu demi satu...

2. Orang pula tak paham situasi dan terus2an memandang dan menyangka negative banyak perkara...

3. Menerima salah paham, tuduhan tak masuk akal dan amukan ablasa..huh

4. CNF dah bubar, building school sunyi sepi macam haunted house, tader lagi para staff, tader lagi SV, tader lagi kengkawan se-ofis..ofis pun kosong tinggal aku sorang :(

5. Keceriaan selama 2 tahun ni dah mula berganti dengan kemurungan dan stress...banyak faktor luar yang menyerang dan menggasak..

Tapi aku kuat dan tabah sebab:-

1. Aku merasa lebih bahagia di sini dari di sana...sebab orang2 sini menghargai kerja2 dan usaha aku...orang sana hanya tahu menghukum, mengutuk, menjatuhkan dan menghentam

2. SV dan staff sini bersedia membantu sedaya upaya dan sentiasa menegur, menasihat, membimbing dan berkomunikasi secara berhemah dan bijaksana...marah berlapik (untuk mendorong semangat) dan hasil yang baik dikagumi dan dipuji..tak lokek minta ilmu dan skill walau individu itu besar dan kita cuma pelajar...tadek istilah mangkuk hayun, lempar dokumen keluar tingkap, mengungkit jasa etc...

3. Satu persatu masalah yang datang dapat aku hadapi dengan fikiran yang jernih, nilai dengan bijaksana dan letakkan di sudut positive untuk setiap perkara...

4. Aku rasa aku jauh lebih cool dan aku tetap fokus dengan matlamat hidup aku

5. Aku sangat mandiri, berani dalam hidup dan akan sentiasa tersenyum...

6. Allah sentiasa bersama aku saat susah senang dan jatuh bangun aku..

Till then...aku tak harap keadaan akan berubah demi aku, tapi aku juga tak harap mengubah keadaan demi gasakan individu2 tertentu..

Matlamat yang aku sedang capai bukan untuk memenuhi kehendak, cabaran, atau berdasarkan penilaian individu2 tertentu..tapi kerana ini hidup aku, masa depan aku, dan kehendak aku sendiri..

Kawan baik aku cakap..niat kita harus untuk menyumbang kebaikan dan kebajikan pada orang banyak, mengharapkan keredhaan Allah swt...NOKTAH

Wednesday, January 26, 2011

Eh?! Sajer

Ntah...har3x, tetiba aku ghaso Illiase ada iras Zaquan-Aidil?....tapi chumbi tak iras :p

Monday, January 24, 2011

Am Cool

Baca tajuk tu macam nak gitau aku nih cool sesangat lah kan...tapi sebenarnya tu positive energy yang cuba aku create spy aku tetap cool jer (memangnya aku cool hape ;p)

Sebabnya....

Aku baru habis regular meeting ngan SV tetiba SV aku umumkan bahawa advisory team PhD aku bakal berubah!!! Yang sebenarnya mata aku sedang berpinar, urat di kepala aku pun mula nyut2x. Apa taknya, ni my 2nd year and advisor akan bertukar. Ini bukan kes kecik woi, sebabnya yang berubah adalah principal advisor.

Maknanya dia dah tak jadi main SV aku dah lepas ni, tak gitu? Propotionnya 45%, 35%, 25%! Huummm aku masih konpius kenapa ini harus terjadi? Alasannya sebab taun ni kebanyakan masa dia di company luar, separuh jer kat UQ. Then nominated main SV baru tu akan monitor kebanyakan writting and documentation aku..Toing!! Selama 2 taun ni mana pergi? Takan dia senang2 nak lepas student kan?

Lalu logika aku pun bermonolog begini..atas isu pelik, tak berapa masuk akal tapi hakikat ini..aku rasa dia sekarang tak berapa secure di sini, slowly shift untuk benefit sendiri di luar. Positive side nya aku pikir mungkin dia juga letakkan aku dan sorang lagi kawan aku kat posisi secure juga. Tapi negative side aku ialah dia sedang lepas tangan demi kepentingan sendiri. Haiiii...ntahlah labu...

Bila aku cuba buka mulut dan buat muka penuh tanda tanya, dia cakap dia tahu negative influence dari member Chili tu sedang berlegar, kalau aku dah terpengaruh dia suh cepat2 jauhkan diri dan sentiasa positif. Mereka di sini sentiasa bersedia untuk menolong kami mendapat PhD..

Wah!! Sedikit demi sedikit kekaguman aku terhadap dia terhakis nih...apa aku nak buat nih kengkawan????? New main SV pulak totaly luar bidang! Huhu...aku sedang fening dan aku tak tau apa kah consequences dari ini.

Cumanya aku berharap masa yang masih berbaki setahun lebih ni akan menjanjikan aku sebuah kejayaan jua..InsyaAllah...dan aku harus positive dan tetap fokus seperti selalu, itu aja. Segala anasir luar tu tolak tepi.

Dan aku rasa aku belum kritikal berbanding member Chili yang tak diconfirmkan dan "in a deep shit" menurut kata beliau tadi...heemm apa pun member tu tetap member aku dan beliau pula tetap SV aku.

Satu jer aku pinta dari kaum keluarga, adik beradik, kawan2 aku...korang sudi2 yer doakan aku, supaya aku dapat menamatkan pengajian walau apa pun dugaan dan cubaannya...Terima kasihhh yer :)..

Dan madam boss, I harap you tak marah kalau I balik lambat skeeettt jer..I sebenarnya nak balik dah sesangat nih, geletik gelenyar nak habis dan nak selesaikan masalah yang lain pula..huhu

Wallahuaklam

Sunday, January 23, 2011

Fobia banjir QLD

Easha yang cumelll selalu tersenyum...

Astaqfirullahalazim!!! Malam tadi tetiba mimpi budak kicik cumel ni kena hanyut tsunami lumpur ngan mamanya yang konon2 cuba nak menarik tangan mak longnya yang sedang terkapai2...sudahnya budak kicik ini ngan mamanya tengelam timbul dibawa arus lumpur pekat, dan mak longnya terselamat....maka teriak menangis tersedu sedan lah mak cik nih...dramatik dan horror tul mimpi yang cam real tuh...huhuu sedey giles...sebelum tersedar dan suara sedu sedan masih tergiang2 di telinga..

So pepagi sms mama dia...alhamdulillah mereka sihat walafiat tader musibah pun..hai mak cik windu Easha gamaknya :p Dengarnya Easha dah pandai cakap...Muaachhs3x!!!

Saturday, January 22, 2011

KARAWALEEE.....

Andainya kau punya hati…
Sesungguhnya baik buruk aku
Kurang lebihnya aku
Lemah kuatnya aku
Tawa dan tangis aku….
Suka dan duka aku
Bukan lagi hakmu
Untuk peduli aku..

Adanya dirimu tidak aku pinta
Pergi mu jua bukan ku pohon
Andai kau mampir di sini saban waktu
Mengintai kabar aku
Bukannya aku yang persembahkan kisahku
Untuk tatapan dan nilaianmu…
Dan aku tidak selemah yang kau andal

Apa musabab inisiatif mu
Atas rasa ingatan, dendam atau apa saja
Yang tidak mampu ku ekspresikan dari mindaku
Atau terluahkan oleh lidah mu..
Tidak kan pernah ku rayu lagi
Segala penjelasan mu
Tidak kan pernah ku perahkan upaya ku jua
Untuk menggali segala rahsia rasa dari mu…

Senyum ku akan sentiasa terukir
(Jangan kau cemburu)
Walau saat senang bahkan duka aku
Walau saat ini sendu ku berlagu
Kerana yang ada di jiwa ku
Hanya redha Ilahi..
Perjuanganku mengejar Cinta-Nya
Dia yang selamanya bersamaku....

Luahkanlah apa saja..
Aku biarkan terlukis di sini
Cerminan rasa hati mu
Tanpa perlu aku bahasi
Kerana itu dan andai itu lah mau mu
Bahkan hakikat jua tidak membenarkan segalanya
Sketsa itu juga sudah sedekad berlalu
Aku di sini tetap teguh berdiri
Meniti atas landasan harian ku
Terima kasih saja atas kesudian mu
Menjengah aku walau di balik tabir
Asal saja kau berbahagia dengan cara mu itu
Terserah diri mu….

Musim...




Tomeynya dier....tengok orang kawen rasa nak kawen jugek...haish! :p

Sesungguhnya sabar itu separuh dari iman...hehe.. dan rezeki, jodoh, ajal dan maut itu pada Allah s.w.t

Kita tidak tahu bila dan dengan siapa kah jodoh kita...tanggungjawab kita ini adalah untuk didik diri agar merasa yakin, tawakal dan bersyukur dengan ketentuan-Nya...aminnnn (peringatan untuk Maya juga







Ni pulak kad kawen adik jate bongsu aku..humm lambreta pun lambreta lah...hoho..sib baik lah tune mu anak oghe baik2 dik oi, semuga adik jate kami ni berbahagia sepanjang hayat bersama bakal isterinya. Tuah ayam nampak di kaki, tuah adik jate ada di lambreta :p

Tentang tema ni kena tanya cik zamzaliza ler..tader ciri2 melayu la fulaks, sayang tul ...

Thursday, January 20, 2011

Baik-baik Sayang....

video

Nikmat Rasa

Wah nikmatnya rasa apabila:

1. Dapat tidur lena tanpa gangguan mimpi2 suka duka pilu ngilu bimbang muram durja tawa tangis

2. Celik mata bangun tidur fikiran dan badan rasa ringan dan lapang, alangkah bersyukurnya hamba ini...menikmati saat2 yang damai begini

3. Masuk office dapat siapkan kerja2 yang tertangguh sekian minggu..bimbang datang bertandang bila nampak tarikh tamat perjanjian pengajian bulan November 2011! Haiya....sekijapnya masa berlalu, tapi labwork masih berlambak2.

4. Bila kerja jalan dan progres ikut plan...rasa syukur Alhamdulillah...tak usah risau dengan tarikh, usaha doa kerja kuat muhasabah solat hajat fokus pasti Allah akan melapangkan segalanya...amiiinnn ya Robb

Wednesday, January 19, 2011

Mentaliti orang kita

PESTA mengutip duit syiling $75K dari Toyota Hilux yang kemalangan di lebuh raya, PESTA hanya berakhir selepas 3 jam apabila syiling telah habis dikutip....

sumber:
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0119&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm

HUmmmmmm...renung2kan

Teringat peristiwa sorang pakcik apek terjatuh batu bata dari belakang lorinya berterabur di atas jalan raya depan LGM suatu waktu dulu...jalan jem sebab pakcik tu berenti dan mengutip batu batanya seorang diri, pemandu2 kereta yang berderet di belakangnya tidak seorang pun turun membantu mengutip batu bata..kalau semua pakat turun dan tolong pakcik tu jalan semestinya tidaklah jem berjam2 lamanya..dan kalaulah yang berterabur atas jalan tu adalah jongkong emas pastinya sekelip mata jer clear....huhu


Ini pula mentaliti orang lain.....





Sukarelawan banjir di Queensland...

"By early this morning, 7000 volunteers had flowed in to Brisbane City Council's four volunteer centres to head to some of the worst hit centres. By this afternoon, the number of volunteers was around 11,500. More arrived through the day, so many that some volunteers eager to get their hands dirty would be told to return another day as organisers struggled to cope with the ever-growing civilian army"

Read more: http://www.news.com.auhttp//www.couriermail.com.au/news/floodbound-residents-of-brisbanes-western-suburbs-await-supplies/story-e6freon6-1225987482889#ixzz1BRvFvnLO

Tuesday, January 18, 2011

Post-Flooding





Alhamdulillah...dapat kembali ke alam siber..tapi Uni masih tak beroperasi hingga 19hb, sok lah maknanya.

Kemaren MSD dr Sydney turun padang jumpa kami semua kat sini, tapi saya tak hadir cos kena gi court uruskan pasal rumah lama. Ummm....tapi mana bos2 dan kengkawan MRB saya???? Tak sorang pun msg, sms, call or email??? Wah...rupanya I ni anak tunggul yang tak dikasihi dan tak diendahkan hoho..kalau tinggal mayat kat sini pun tadak sape ambik tau agaknya. Lain pula cerita kalau bab report ya? Waimo report tu bukannya dibaca pun. Hummm apakah ertinya semua ini? Mungkinkah gambaran sebenar tidak sampai? Harap ada pihak yang buka mata.

Untuk makluman banjir baru2 ni bukan banjir biasa spt yang kita selalu alami kat Malaysia..ada yang menamakan ini inland tsunami, tidal wave dsb. Saya bernasib baik sebab termasuk dalam area 25% yang tak disentuh badai tersebut. Malangnya student di BNE, Ipswich kehilangan hampir segalanya..bekalan makanan tiada, pakai cuma selai sepinggan. Malangnya dengar kabar...pihak yang berkenaan bila call tanya kat sini "ada nasi lemak ke tak"...toing!! weii...mana perikemanusiaan kalian?? Menangis bekas president PPMQ kita waktu diiinterbiu di Bernama TV.

Air menenggelamkan bangunan hingga ke bumbung, kereta2 disapu air deras then tersangkut di mana2 saja, celah2 semak, tengah2 sungai, atas landasan keretapi dsb..jadi mayat jer la then. Bayangkan sekeluarga cuba menyelamatkan diri dengan naik ke bumbung, 2 anak dah lepas bila menoleh melihat ibu bapa dan adik kecil yang sedang naik ke bumbung tiba2 hilang dibawa arus...sedih sesangat. Mayat2 manusia pula dicari oleh tentera yang bekerjasama dengan polis..terutamanya Grantham yang cuma 4 km dari gatton. Yang cuma dapat dimasuki polis dan tentera. Pekan tu mmg cam pekan koboi, so skrang dah jadi pekan zombi. Toowoomba pula cuma 45 minit dari sini.

Apa pun...dari sini kita taulah tahap mana seriusnya perhatian orang besar2 kita terhadap rakyat marhain yang merantau demi agama, bangsa dan negara ni...malas nak tulis panjang lebar bab ni.

Yang mengagumkan saya, sikap kerajaan setempat QLD. Mak menteri Anna Blight muka kepenatan habis update dan bersama2 rakyat jelata menghadapi musibah..waktu TV conferences menangis tak dapat bayang perasaan kemanusiaan. Tanpa mengira warna kulit, kerakyatan, tua muda atau pangkat kedudukan..semua dimanusiawikan sama rata. Takder dah politik waktu tu.

Then sehari selepas banjir surut beribu2 volunteer datang tak tau dari mana, segala ceruk tempat bawa penyapu, mop dan segala cleaning gear yang lain. Beratur panjang untuk membantu membersihkan premis2 perumahan dan perniagaan. Donation berupa wang ringgit, makanan siap, perabut dan segala macam keperluan bertimbun2 sedia untuk mangsa.

Teringin gak nak gi volunteerkan diri, tapi apakan daya time tu sibuk menguruskan hal rumah sewa yang macam cengkadak tuh...dan lagi, walaupun Gatton tak affected secara langsung..kami turut menerima bekalan air minum bersih 3L seorang sehari. Maklumat pula disms oleh PBT. Entah dari mana dia dapat nombor2 phone rakyat? Mungkin dari syarikat telekomunikasi lah agaknya, sb maklumat diri lengkap direkod bila kita beli waimo prepaid. Saya jew tak dapat sms tu, pasalnya waktu beli prepaid dulu register kat St. Lucia...hishi...

Jalan2 yang rosak juga dibaiki sebaik sahaja banjir surut..humm sangat kagum dengan profesionalisme dan semangat persaudaraan yang ditonjolkan oleh orang2 sini..walaupun ada la gak segelintir kecil syaitan bertopeng manusia yang mengambil kesempatan mencuri di rumah2 dilanda banjir..polis cepat jer tangkap.



Friday, January 14, 2011

Banjir Gadang

Pheww!!! Sesudah sepanjang minggu berdebar2 dengan kejadian yang paling mengganaskan ni, akhirnya hari ni, dah dapat merasa lega...Alhamdulillah. Sempatlah evacuate rumah selama 2 hari, tumpang tidur menyelamatkan diri ke rumah kawan yang lokasinya lebih tinggi cos umah aku jugak dijangka akan tenggelam.

75% Queensland dilanda badai banjir besar, cuma 25% yang selamat dan Gatton termasuk dalam angka 25% tuh, sangat2 bersyukur ke hadrat Allah swt. Kawasan paling teruk i.e. Grantham cuma 4 km dari Gatton..air menenggelamkan rumah2 hingga ke paras bumbung. Kawasan situ penduduknya cuma kurang lebih 100 dan rumah2 scattered. Tiada tempat untuk mereka menyelamatkan diri dari dilanda air deras bagaikan tsunami daratan tuh..kawasan ni juga mencatatkan jumlah kematian dan kehilangan individu tertinggi.

Semalam, Gatton town sangat hectic dan congested dgn helicopter penyelamat di ruang udaranya, di daratan pula penuh dgn trak2 fire & rescue yang standby sejak malam pertama kejadian (selasa), trak2 tentera yang membantu mencari mayat2 di ladang2 dsb.

Semalam gak, aku join kengkawan antar salah sorang kawan balik ke Toowoomba, kesan air deras sangat ketara..kereta bergelimpang tersangkut kat pokok tengah2 sungai yang dah pun surut. Waktu naik ke TWB juga kami diescort oleh pilot naik beberapa buah kereta jer sekaligus. Kalau kat tempat kita mesti "proceed at your own risk" heheh.

Kat BNE pulak, hari ni baru air mula surut dan aktiviti membersih pun sedang giat dijalankan..takder la dah pemandangan ikonik sungai Brisbane nan indah itew..sungai pun bersatu dengan city, apa nak dikata..kuasa mother nature mengatasi segalanya.

Humm ingat nak join jadi volunteer jugak cos semalam boring giles tak dek buat apa2..elektrik power dan internet baru hari ni okey..tapi hari ni pulak dah takleh lah, cos hari ni hari mindah rumah..jeng3x..umah baru idamanku.

Okey, cau cin cau...sat lagi Brett & Heidi datang umah bawak trak tolong aku pindahkan tilam double yang tebal dan berat ya alam tu..

Adios!

Monday, January 10, 2011

Banjero

Summer this year sangat berbeza dgn tahun2 sebelum. QLD banjir! Hujan lebat dan hari panas cuma boleh dikira dengan jari. Food chain supply critically affected etc..Gatton pun turut merasa limpahan air bah di ladang2, jalan2 dan sungai yang selama ni kering kontang sekarang melimpah dan langit terus menangis tak berenti..

Ini banjir terbesar dalam tempoh 50 tahun dan air yang terkumpul cukup untuk bekalan kegunaan Australia for 10 years!!

Sekian melaporkan dari konti berita Maya

Friday, January 07, 2011

Mari Bermotivasi Bersama Maya

Episod aku ingin menjadi yang lebih baik....

Bermula dari hari ini, esok dan seterusnya, mari kita sama2 memupuk motivasi jitu dalam diri agar kejayaan, kebahagian dan kedamaian menemani kita di mana saja kita berada :)

1. Positive thinking

Bila berbuat sesuatu atau berhadapan sesuatu urusan, set kan dalam minda kita yang positive dulu. Dengan ini kita telah merangka kejayaan dan sekaligus menjadi bersemangat kerana diiringi rasa yakin bahawa kita akan beroleh hasil yang menyenangkan kelak

2. Memberi rasa gembira

Untuk mendapat aura gembira dan menyenangkan hati dari orang2 sekitar dan terdekat kita, kita perlu menjadi gembira terlebih dahulu. Rasa gembira dan ceria adalah satu contoh baja cinta yang dapat menarik aura ceria dari sekeliling kita terutamanya pasangan kita. Rasa gembira juga adalah pencetus sefahaman dan muafakat dalam segala urusan

3. Melemparkan senyuman dan memberi salam

Senyum adalah pembuka bicara, salam pula jambatan persaudaraan dan mata adalah jendela hati. Ketertarikan lawan segalanya bermula dari sini :)

4. Bersangka baik

Dengan bersangka baik kita menilai individu dari sifat mahmudah. Namun sangka baik sering tewas dengan bisikan syaitan bila kadang-kadang suara hati turut membisikkan supaya was-was dan prasangka. Setiap manusia itu sesungguhnya memiliki kedua-dua sifat ini, kemampuan kita untuk meng-optimumkan mahmudah dan menekan mazmumah terletak pada keikhlasan dari hati yang terdalam

Bersambung....

Wednesday, January 05, 2011

Entry pertama 2011

Assalamualaikum semua....

Pasti you ols windukan akanq kan, sebab dah 5 hari tak ke udara..eceh, macam femes perasaan kesayangan ramai :p.

Entah kenapa nyek cam tadak mood jer nak menulis skang neh, di samping "kebizian" dgn study akanq. Setelah meraikan resolusi 2010 yang caca merba sepankderank, terasa macam nak refresh mood jer..tapi tetaplah duduk aku di sini tidak ke mana2...ehehe.

Psstt! Sedar atau tidak akanq dah mencapai satu resolusi ngetop di tahun lepas..apa dia tu? Tak aih..ni bukan gossip2 (kan dah janji tanak gossip2 lagi..:p). Yer! sekarang akanq dah boleh merasa "lega" bila setiap kali call mak atau siblings, yang antara soklan wajib mereka selama 2 tahun lebih ni...apakah akanq dah kurus belum? Dah ada calon belum? Ahaha..(bukan nak tanya study caner..uhuks!)

Urrmmm..yer akanq dah turun 6 kg! Nak aim turun 6 kg lagi sebelum balik Mesia..huhu. Sebab kata mak, biar kembali ke saiz asal..nampak ramping dan cantik (hentikan nafas dan lontarkan suara melalui liang nasal tu ya...a.k.a sengaukan suara anda)...yuhhuu!

Kata mereka dan kawan2 akanq juga, biar ramping dan langsing seperti dulu2 supaya soklan no.2 tadi bisa dijawab "YA" juga :)


Mana satu yang anda suka? yang gebu tapi sihat atau yang skinny tapi cam yang bermuka hijau kat atas tu? Sila lah undi :p

Tapi hakikatnya body akanq bukanlah cenggitu...sedikit gebus cam Kate Winslet jer..haks haks! (perasan jew lebey)

Cun kan akanq...



Haish! masih kering idea nak tulis apa dah...okey lah, sekadar melepaskan kerinduan akanq nak noktahkan di sini dulu..hihi...



Cheers!