Ketik

Wednesday, March 09, 2011

Tajuk ?

Yeezzaaa...

Pesal tajuk entry tu "Tajuk?" yer...hahha sebab kalau tulis thesis pun tajuk orang letak last sekali. Aku baru nak mula tulis entry ni so, tajuk kendian =p

Alhamdulillah hari ni dapat bereskan banyak menda. Correction chapter thesis, claim cukai terlebih bayar dan pastinya.............................................

HANTAR REPORT!!!

PA unit sumber manusia minta kul 10.23 am, kul 15.52 pm hari yang sama aku hantar..huhu * "tak hantar report elaun tak masuk, lambat hantar elaun lambat masuk" katanya. Haha..main ugut2 lagi..ada yang liat antar report lah agaknya?

Sangat cekap okey, kat opis dulu aku tidak secekap ini =p. Tu pun sebab aku baru bukak email, kalau aku bukak sejak pagi mau within second jer dorang dah terima. Dulu selalunya beberapa jam sebelum due baru hantar

Haiseh...claim cukai terlebih bayar taun ni ciput jer, tak cecah RM300. Taun lepas lupa nak claim bz punya pasal. Rugi2.... ada rebat baru kat e-filling tu, house installment dan bil langganan internet jalur lebar. Wah, ini sudah bagus..sangat suka suki

Bila pulak Kastam nak aktifkan permohonan dan renew passport online? Nampak dah ada page tu tapi belum boleh guna...cepatlah weh..agak susahati nih, passport expired 7 bulan lagi

Bab duit sapa tak suka kan? Kalo tak suka hulur kat sini meh cepat..hihi...semalam dapat duit bantuan banjir lagi...Alhamdulillah syukur ya Allah. Tengah2 pokai ni murahhh rezeki hamba :)

Eh! Pernah bayangkan tak betapa senangnya urusan hidup zaman sekarang neh. Semua pakai online jer. Ingat lagi dulu, time nak renew roadtax or declair cukai jer or apa saja urusan berkaitan jabatan lain, kita kena amik short leave or bank leave. Pastu kena drive ke pejabat lembaga hasil, or post office or JPJ..kena amik nombor. Silap haribulan dapat nombor ratus2...short leave 2 jam mana cukup kan? Pastu bersesak2 dalam ruang tunggu..phewww!! Sekarang ni tiada alasan lagi ehehe...

Dah nak habis dah tulis ni....

Dan tajuknya? Entah "Tajuk?" lah agaknya... toing!

Adios (sebab moralnya awak pikirlah seniri..hiks!)

* Sambil pikir camana aku nak menjadi salah sorang yang buat duit di sebalik kemudahan jalur lebar ni..hermm blog pun leh wat duit kan :)

No comments: