Ketik

Monday, March 07, 2011

Thesis terlampau

AArrrhhhhh!!!....

Aksi terlampau sudah mali....

Dalam masa 2 minggu aku kena siapkan chapter 3, 1 minggu kemudian Chapter 4 dan 1 minggu berikutnya chapter 5....bunyi macam sedap jer, macam makan kue akoq pasar malam.

Dush! Baru hari ke-4 memulunkan diri, aku sudah pusing2 macam gasing2. Terlalu banyak data dan results dari expetimental sets yang terlalu banyak. Buat aku hilang arah. Mana satu nak guna? Huargh...maximum sebuah thesis cuma ~ 100 pages.

Nampaknya usaha nak mengecilkan skop yang besar lebih sukar dari usaha nak membesarkan skop yang kecil jadi besar.

Apesal aku tader PA yer?? huhu...

Macam makan ikan terubuk bakar plak..banyak tulang, kena belek satu2 dengan penuh sabar. Tapi sedap punya pasal sanggup segala. Begitulah umpamanya kerja nak tulis thesis ni..hehe ada kaitan tak perumpamaan ni?

Okey tuttt....tamat commercial break

Adios!

1 comment:

~ PIJA ~ said...

maya..

nak pakai PA ke? hihiiii

anyway good luck..