Ketik

Monday, July 31, 2006

Bowling Fun


28th July- Have a simple fun moment with friends for Salihin's farewell at 1U Superbowl. For the 1st 2 games everybody still cool, but they continued pay and pay again when big scores pop-ups on the screen for the 3rd round. Aku cuma mampu jatuhkan about 80+ pins sahaja. Cheeey...kira OK la..Udin pun kalah..keh-keh

Kota Tinggi Trip


24-25th July-This is a story of Pelepah and Permatang, SPKT trip last week. Went there by pajero with assistant and driver, followed by statistition for Field evaluation. Just to set-up new experiment for stimulations study on RRIM 923. Boleh jejak Big Foot sekali..

Tuesday, July 18, 2006

Befday Party












18 Julai
Tengkiew my friends for your concern on me. I truely appreciate it. Without you guys, I can't enjoy the cheerish moment like this anymore..W/p I'm on leave today, you guys don't ever forget to make me happy. You are my true friends...huk-huk-huk..Dalam gambar tu, adalah my friends and my staffs. The friends in IELTS Class today also cheer me up by wishing "Heppy Befday!".. Tengkiew-tengkiew..I'm not alone.....

Friday, July 07, 2006

Sarawak Trip


4th July 2006. Dari Hotel Tang Dinasty KK terus bertolak ke Kuching, Sarawak untuk melaksanakan asignment yang serupa di LGM Wilayah Sarawak pula. Flight delay almost 45 min so sampai lewat hampir 1 hour. Di jemput dari Kuching airport ke pejabat dan terus berjumpa Pengarah dan menyelesaikan apa yang patut. By 3 pm ke Jabatan Pertanian Sarawak di Semerbok untuk bertemu Chemist di sana untuk survey services for analysis soil and foliar nutrient status. Bermalam di Crowne Plaza Kuching dan acara malam dibawa dinner di tepi Sungai Sarawak. Bilik berhadapan Sungai Sarawak, Peehh! cantiknya. Malam take a rest after full weeks asyik berada di awan. Kepala naik pening, berdenyut2 dan rasa macam nak demam. Esok balik agak lewat so sempat shopping kecil2lan dan survey tikar kayu Sarawak. Aahh...next time wajib beli!

Sabah Trip


3rd July 2006. By 9 pm travel from Kota ke Serdang and stayed there for a night. By 6.30 am rushed to KLIA untuk catch flight ke KK at 8.00 am. Sebaik nak mendarat cuaca buruk di ruang udara KK, hari hujan dan flight bergoyang terhayun atas bawah. Rasa nak muntah macam peristiwa kena pusing dan hayun dek Corkscrew dan Space Shoot kat Genting semalam. Sebaik turun, pajero LGM bersama driver sudah menunggu dan terus dibawa ke pejabat LGM Wilayah Sabah untuk buat kerja2 menilai, mengukur dan mengesyorkan pembinaan makmal fisiologi di sana. Petang plan nak join Mega ke site untuk tengok macamana buat sampling dan plotting untuk set-up eksperiment. Tetapi program kemudian kansel sebab hujan lebat dan site dilaporkan berlaku banjir kilat. Belah malam ronda Pasar Filipina shopping gelang dan brooch mutiara. Makan-makan seafood bakar di medan ikan bakar tepi laut..Fush! sedap, pedas, terangkat dan yang paling syok makan free Mega belanja.

TRIP GENTING








1st & 2nd July 2006. Seven officers of CMU berentap ke tanah tinggi Genting untuk melepaskan tention dan merehatkan minda di hujung minggu. Seawal jam 7 pg bertolak ke sana dengan dua kereta cute, my Satria and Shima's Kelisa. Di sebabkan terlalu awal jalan putih aje diliputi awan gemawan. Selekoh tajam gila, jalan hilly dan jarak penglihatan beberapa meter sahaja dengan bantuan lampu kereta. So excitement and advanterous bagi yang tak pernah panjat bukit. Pukul 11.30 check-in di First World Hotel untuk 2 bilik, 1 each for girls and guys. So, for the 1st day pulun main sakan apa saja outdoor game yang sempat, especially extream games macam Corkscrew Roller Coaster, Spinner, Astro Fighter, Cyclone dan yang paling kecut jiwa dan raga ialah space shoot, tertinggal jantung dan jeritan aku kat atas sana. Acara malam bersambung dengan Bumper car, Bumper Boats, Pirate Train dan Super Toboggan. Hari ke-2 bersambung dengan karaoke dengan suara2 sumbang. By 12 bertolak balik ke KL pasal pagi esok aku nak terbang ke Sabah.