Ketik

Friday, April 13, 2012

Tersangka terrorist

Oh lupa nak share satu story menarik tapi agak "horror"...tengahari semalam, my housemate didatangi 2 pegawai Interpol berpakaian preman. Nak tahu apa kes?

Hmmm..beliau suspected terrorist!!!! Hahaaaa..pekejadanyer...maklumat peribadi beliau semua disiasat, termasuk kisah kematian ayahnya di sini 3 tahun lepas. Siap bawak pegawai yang tau cakap Indo lagi, sebab hoousemate saya itu org Makasar.

Kononnya ada perempuan report ternampak beliau snap2 gambar di kem tentera di Ipswich kira2 30 km dari sini. Reporter tu siap amik no kete beliau, tu yang Interpol tau segala file peribadi. Sakan la kawan saya kena investigated, siap tunjuk isi kandungan camera..katanya perempuan berjilbab turun dr kereta foto2 dengan DSLR *sib baik tak suspect aku....huhu

Katanya its illegal tapi sensitif...jenuh la kawan saya explain dia bukan pelampau agama dan bukan terrorist...hummm..pekejadahnya kita nak stop2 kat highway snap2 gambar kem tentera?? So, beliau ditanya samada ada musuh tak tapi salah sorang dr pegawai tetap bermuka suspicious.

Kebetulan hari kejadian kami semua ke Inala, saya ngan adik2 undergrad dan beliau ngan suaminya sambil langsung ke rumah kawan dan ke BNE beli ole2 untuk suaminya bawak pulang...so, at least kami ada alibi kalau kes berlanjutan..resit beli belah di Inala dan kawan2 yang di jumpa tempohari * tapi katanya kawannya berjilbab labuh pula..hmmm

Sangat ridiculous kannn...so hopefully it just random picks. Betapa takutnya mereka kat muslim..ini semua gara2 org tadak akal yg suka bom diri sendiri. Eloklah mentamadunkan diri dan negara sendiri dulu supaya tidak terus terjajah dek barat..hmmm malas nak ulas pepanjang.

No comments: