Ketik

Monday, April 02, 2012

Drama pagi ini

Cish! satni hampir menangis depan Daryl lagi...sebabnya ai datang mengadap dia nak bincang beberapa isu termasuk all the expenses need dan procedure mengisi travel form dan abstract final review. Tetiba kena marah tak buat kerja awal2 since kononnya allocation dah approved lama. Pastu dia gitau account personal datang mengadu ngan dia upset ngan wa sebab tak follow instruction..WTF! Uni ada procedure katanya... kena lecture pula yg dia takan check abstract aku sebab aku bagi last minute! Dia ada beratur list nak kena buat (siap sebut satu2 tu) , then akan buat ikut priority, padahal aku kena submit rini! Waaaa....memerah muka gua, mata dah bergenang dgn running nose segala.

Pantang menyerah kalah, aku justify la balik semua..take time jugak "bertikam lidah" ngan dia huhu..dia cakap as postgrad student aku patut matured enuf untuk terima, digest dan lupakan hal tu, dah history katanya..caish! Sambil aku berulang kali cakap its not fair! Why she have to upset with me and saying that am not following her direction, I shouldn't be blamed because we are still on track..its not that late...June travelnya beb...

Aku dah nak blah, dia suh amik kusi.. I nak cakap more..aku cakap aku kena pergi, hidung aku banjir! Dia cari tisu...huhu

Sambil explained padahal aku dah berulang kali tanya dia, dia kata dia tak reti form baru dan dia tak boleh tolong aku, org yg boleh tolong cuma account officer. So, aku gi la cari account officer tadak la pulak, so aku terpaksa tanya kawan yang pernah buat. So aku dah book hotel room guna duit aku dulu as my friend explained to me. Than claim later dr cash passport.

Awal2 aku terkial2 mintak no accounts, dia cakap dia tak tau, suh gi tanya account officer..then aku nak mintak tolong dia gayut kat tepon dari jam 12-5pm. Bila aku email advisors mintak no. account baru dia terkial2 datang kasi kat aku. Tetiba gi mengadu cakap aku tak ikut instruction pulak...saja jer nak pedajal aku..cish!

And finally dapat conclusion sebab dalam email aku tadi pagi aku mention nama org lain yang assist aku while Daryl mention nama dia as orang yang well known and well trained ttg urusan tu, so dia patut boleh assist aku...hummm maka aku dan Daryl dapat lah simpulkan apa reasonnya.

Dan insiden end up dgn Daryl tutup pintu spent almost 1 h revise my abstract bersama2...cihieww! Plus bincang pasal kelembapan keterlibatan another 2 advisors :(

After that 1 meet the main advisor, terlewat hampir 1/2 jam..dan as usual dia tanya progress dan if anything needed just let him know..huh! You always been late..bila semua dah selesai baru muncul..

Huuu..tak dinafikan Daryl lah chameleon yang pandai memujuk...setelah buat kita upset hampir berjurai air mata, dan2 dia "pujuk" balik tru a very gentle way..Caish100x!


No comments: