Ketik

Monday, November 28, 2011

Art vs Science

Assalamualaikum sobat,

Hehe...dah lama tak melukis, tetiba kemaren sebab rajin sangat so akak sketch potret2 ni..sebenarnya dah malas, baca thesis orang and paper, so akak melakar-lakarlah kat muka surat belakang paper2 tuh.

Then, tarra! inilah hasil dia..memula ufcos lah my potret hii...pastu kesian tengok my mum jeles je dia akak asek display muka sendiri kat screen Mac..tuk cari2 gambar paling cun untuk dipotretkan.



So, coret2 la potret dia pulek...hehe..amacam? Memang ni la hobby akak sekali sekala kalau takder mood. Kalau dulu, time exam kertas genetik masa 2nd year 1st degree, suka buang masa dengan tidur dan lukis2 kat kertas kosong untuk tulis jawapan! Haha...sebab subjek tu sangat boring dan memeningkan kepala dengan kromosom segala..maka, tersengih2 la lab assistant yang jaga exam tu tgok "jawapan" exam akak :)


Ni budak angau ni pun menyibuk nak juga potret dia...tapi malangnye sebab badan dah sangat lelah dan sengal2 maka hasilnya tak berapa menjadi..hehe..

Edisi terhad....lukis balik



Till then...

Adios!

1 comment:

Hans said...

cantik la akak lukis potret
lukis potret muka saya kak
:-)

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/12/review-filem-ombak-rindu.html