Ketik

Thursday, May 05, 2011

Tidurku berteman Cik T

Apa anda rasa bila tidur bertemankan tikus?? Siyes semalam aku bersilat dengan tikus sampai tak tidur.

Balik petang tetiba nampak dia sedang bermaharajalela dalam pantry kotak simpan stok makanan aku. Maknanya dia tak mati dek kecederaan semalam la kan..

Aku cuba spray racun serangga dan kepung dengan towel, tapi tak jalan daa...pastu dia lari lintang pukang nyorot kat belakang dan bawah sofa. Berejam aku dok halau tak mo blah jugak. Menggigil lah aku, dah la perut sedang kelaparan. Terpaksa aku tengok master cheff atas kerusi makan.

Then dah malam masuk tidur aku hadang celah bawah pintu dgn towel. Celah bawah pintu toilet sempit sangat, takan muat nye badan dia...kononnya.

Tau tak apa jadi kemudiannya???

Jam 3 pagi, tekun dia duk study kat atas meja study sebelah kepala katil aku. Haaa! Bingkas bangun aku bagai halilintar. Pandai menyorok pulak si bebal nih. Sekejap dalam wardrobe, sekejap balik rak, sekejap bawah katil. Hush! Tak aman hidup aku sepanjang malam tau dak? Geli geleman pun dok ada.

Puaslah aku dok memintas cik T malam tadi sampai azan subuh. Last2 aku surrender, aku baring jer kat sofa luar. Jam 5 toing3x dia lari keluar. Aku kejar2 dia lari masuk garage. Kuss semangat tau dak? Bulehlah aku solat dan sambung tidur balik. Caish!!

Oleh kerana tahan perangkap tak makan saman, so malam ni aku nak racun dia! Racun dah beli dah ni....Grrrrrrrr!!!!!

Ironi:

Sekarang dah malas nak layan un-necessary stress dan demand tak tentu pasal...utamakan kebajikan diri sendiri dahulu.

4 comments:

syahirahlahmi said...

hahaha..makin kurus lah k.maya kita nih...sakan exercise mengejar tikus yang bukan main liciknya...
sejak bila bermaharajalela cik T kat rumah k.maya ni?

Maya said...

Ermmm ntah ler, sebelum ni dengar2 jer tak terpikir cik T, skang pandang2 dan kejar2 pulak huhu

Malam tadi takder gangguan, alhamdulillah leh tidur dgn nyamannya dlm kesejukan yg makin mencengkam hahha...

Hafiy said...

hahhaha..sian maya.geli giler kalu saya.umah maya tu banyak barang kot, tu dia suka datang.cer beli alamari ke letak brg2 yang kecik2 tu, kasi kemas.mesti dia panic tengok keadaan macam tu dan tanak masuk uamh lagi.

Maya said...

A'aa Ah...sebelum ni simpan stok makanan dlm kotak kertas, skang dah tukar kotak plastik hehehe..nampak macam dah tadek