Ketik

Tuesday, May 10, 2011

Gatton dah tak selamat


Kejadian ni berlaku di dalam kampus UQ Gatton. Humm aku selalu balik malam jalan sengsorang ke parking kereta yang sunyi sepi. Tiap ujung minggu pula selalu sengsorang dalam bangunan school.

Sejak tahun lepas yaktu sejak perpindahan Vet School ke kampus ni, maka populasi manusia di Gatton ni semakin bertambah. Di campur dengan kehadiran back packers berkerja petik sayur, buah dan kerja2 ladang yang lain.

Mereka para pekerja ni datang dari mana2 negara ntah..Jepun, Korea, dan segala orang gelap..Tak berapa berani sekarang nak suka2 bersendiri di uni or rumah. Kat town pun sejak tahun lepas dah ada dah signboard kecil2 "crime stoppers". Tapi tak semestinya jenayah tu bukan dibuat penduduk local juga. Hummm cuma harus beringat lebih lah, selalu berhati2 di mana jua berada. Wallahuaklam

Hari ni jugak merasa sangat disgusting dan yarks dengan kisah2 camelot individu2 politik kita. Hahaha...padahal kan seumur hidup aku tak pernah ngundi..haha. Tak ngundi tak berdosa pun..bahkan mengundi lagi berdosa kalau orang yg kita pilih tu yarks! Tak pesal2 bersekongkol. Tak tau nak sokong belah mana dah =p. Semuanya yarks!!!

No comments: