Ketik

Monday, May 16, 2011

Be yourself and be proud!

Haiyo I'm nervous tahap gaban saat ini..sok will be my Mid-term seminar. Kena present up-date progress and finding selepas setahun confirmation. Selesai ni bermakna tinggal satu lagi yaktu final review tahun depan.

Sib baik seminar ni within committee jerk not in public seminar as confirmation dulu. So kalau kureng buleh jawab tak der silu sangat eheh. Untungnya cos kitorang selalu ada in-house seminar every Friday. Kat sini syarat dia kalau tak pernah present in public or belum pernah present kat conference etc harus public seminar. So selamat lah sket diri ini.

Maklumler kan suara I pitching rendah. Masalah besar kalo kena present dalam dewan. Ingat lagi last confirmation susah payah cari mic kepit kat baju tu. Orang lain takyah dipaksa pakai mic huhu..siap bekal air lagi kat sebelah sebab tekak cepat kering dan nafas mengah... Apapun itulah diriku, aku bangga walaupun suara ku rendah dan slow sulit didengari or sering "dimarah" boss dengan berkata "I ke yang pekak?".. Karna suara perempuan kan aurat..hahaha alasan paling geliga.

Zaman2 dulu pernah ada dioalog gini ha:

1.

Cikgu: Kenapa awak masuk matrix, kenapa tak jadi penyanyi?

Aku : Pasai apa tanya lagu tu?

Cikgu: Suara macam tu...

Aku: .....(Diam)

2.

Cikgu: Kenapa awak masuk matrix, kenapa tak jadi pramugari?

Aku: Kenapa tanya lagu tu?

Cikgu: Kalau awak jadi pramugari, tentu kapal terbang kena terbang rendah

Aku:.....caish! binawe punya cikgu (dalam hati jerk)

3.

Boss: Kenapa you masuk LGM, kenapa tak jadi TV presenter?

Aku: Apa punya soklan ni boss???

Boss: ....senyum2 kambeng

4.

Kak Siti: Ni pegawai kita..cantik comel kan?

Dr. Who: ....cantik tapi petite (suara hampir bisik dan muka paling ke lain)

Aku:....Cit!...nko pun petite kelempeng, kutuk aku pulak (kat belakang dia)

Hahaha...kesian aku kan? Tapi takpa, aku tetap bangga menjadi diri ku..ehehe

Sudah membebel... aku nak sambung practise presentation lagi

Choay!

1 comment:

syahirahlahmi said...

goodluck k.maya..all the best..=)