Ketik

Monday, February 13, 2012

Sendiri lagi di rantauan

Okay, akhirnya bonda sudah balik..selepas 8 bulan menemani di sini. So skrg tgl solo kembali uhuks, sedeynyer..ngantuk sesangat sebab tadi pagi bangun 2.30am, 3.00am bertolak dr Gatton-Coolangatta airport dekat 150km, 2 jam drive. Tapi takmo balik tidur dan stay sengsorang kat umah :'( makanya lepak kat opis la..mood nak mula kerja pun tader lagi. Tunggu lusa la, esok plak kena bersih rumah untuk inspection lusa. Nak kluar haruslah kena inspect by agent dulu.

So spanjang seminggu sudah, sgt banyak berjalan, drive dan shopping. Hari2 drive sejauh ~400 km return. Rasa nak pitam tapi biarlah masa2 emas tu terisi ngan puashatinya. Berabis sket tidak mengapa, hidup dah lama, kerja duit menumpuk kalau tak guna takder makna nya kan? Hehe..macam balik nanti tader plan kan? Padahal kereta kena beli, rumah kena siap, perabut rumah kena beli etc...hummm urusan hidup tak pernah selesai. Tapi, apa yang bakal terjadi di masa depan tu tak usah dipikirkan lagi, langsaikan yng sekarang dulu kemudian kita pikir :)

Huh..bermula malam ni dan seminggu ini tidur sengsorang umah besar 4 bilik tu, best mmg best tapi tak best jugak lah ma dah tader...tadi pun balik dr airport dok terbayang2 dia kat dlm umah...haish! Sabar lah hati..tinggal beberapa bulan lagi sendiri pun mau pulang for good jugak.

Pasni kalau nak stay ofis lelama pun tak risau dia sendiri kat umah, dah makan belum, tgh buat apa etc..tak perlu kasian tengok muka dia masam jatuh jerk hihi...

Then 18 @ 20 hb baru pindah menumpang dok ngan kawan sampai habis PhD. Nak terus dok umah skang pun boley..tapi budak2 yang take over nyer lelaki, so...lupakan saja..walaupun sgt selesa dan sayang ngan rumah ni :(

Apa pun semoga hati dan perasaan terus tabah dan cekal, semoga semuanya berjalan lancar takder aral..aminn InsyaAllah, masa untuk prepare final review pula...

Adios

No comments: