Ketik

Friday, February 24, 2012

Not Good

Not in a good mood lately...mind is messy with so many things. Advisors suruh extend lagi 6 bulan+pindah rumah tak berapa best+IPS di KL this coming june+writing yg masih kacau bilau :,(

If need to stay longer than where should I get money to pay rent, to eat, fuel etc?? They said its good for me coz it will give me more time to groom my scientific writing skills, ada masa untuk tulis beberapa paper sebelum balik, ada lebih masa untuk mempersembahkan thesis yg lebih berkuality, perlu masa untuk revise statistical analysis etc...but when thinking of money and so much boredom to stay longer I feel a bit depressed.

Belum masuk bab kena smash ngan boss..lagi. Kali ini ingat kalo kena smash buat bodoh jer la, tebalkan telinga, bisukan mulut. Orang lain pun dapat sampai 4-5 tahun pun. I baru 3 1/2 tahun jew..yang 1/2 tu dah extension, orang lain siap2 dapat 3 1/2 buta2 jer non penalty uhuks.

So, skang plan extension for another few months jew..lepas balik symposium kat KL june, submit in July then blah.

Ni satu hal lagi..my main advisor banyak cengkadak juga..tak macam Daryl baikkkk jer. Ada ka patut Daryl suh bayar early birds registration fee yg lebih murah dia plak nak tgok school approve dulu la hapa la..hmmm. Support letter tangguh2, next week dah kena submit application grant. Support letter extension pun tangguh juga, ingat kalo aku tadak duit nak tanggung ke hidup aku...writing pun selalu tangguh berbulan..bila cc ke Daryl baru nak layan..waaaaa aku tak suka sv cenggini..naper la transfer ke dia tempohari?? dan dia India bukan OZ...hmmm. I beli paper printing allocation RHD tempohari pun dia mintak untuk dia 2 rim hahaha...kang aku dah ngumpat supervisor. Actually dia muncul dlm team ujung taun lepas jer sb time tu Daryl bz and ada masalah so kena kerja kat private body bukan lagi UQ.

See..this extended duration not because of me, but the advisors yang lembab macam siput babs..asek demand nak sama version ngan Daryl, nak simpan2 duit allocation RHD..caish! aku bayar yuran mahal...haa mula lah ni...ok ok stop dulu...

Nak gi cari telinga sesiapa yang sudi mendengar lah dulu...

Chow!

No comments: