Ketik

Thursday, October 11, 2012

Back to work

Apa citer sobat2 setia safarihati? As many already aware that am now back to work, just report duty in the last 3 days..Dlm masa 4 tahun ni banyak menda dah berubah..terutamanya sistem kat tempat kerja. Terganga bila dibrief kawan. Semua terms yg seakan2 asing dan terasa spt budak baru appoint to her 1st work hahaha..Funny and awkward moment when many of them didn't recognise me and tenung tak berkelip dan ada jg yg terkebil2..sapa lah agaknya perempuan cun yang hulur salam dan tegur dorang..huhu serius sedih bila ramai yang dah tak kenal diriku.

Ada kawan2 yang dah berhenti or pindah kerja tempat lain dan ramai geng seangkatan sdg menyambung study overseas. Yang paling haru, diriku sendiri juga sudah lupa banyak nama! Tak berani nak quote nama takut tersalah sebut. Ramai juga officers baru pangkat adik2 yang hebat2 belaka.
Dalam seminars when I asked the question many were asking either am a new officer homaigad...ada yang renung I tak paling2 buat I rasa tersangat la asing...well, ada juga yang kenal dan mengusik2 comel, cantik, tembam, sunburn etc, ada jg yang panggil doktor or tanya shall em call me doktor...but I told em not to call me doktor la, panggil mcm sediakala jah...especially yang lebih tua tu...I do respect em as before and still have a feeling of friend to em no matter who they are, especially support staffs coz I'll keep myself down to earth as usual :)

So now, am didn't get back to my previous room yet since our boss truly love her room and dont want to occupy HOU office.

And good news is I succeeding approach the lowest interest rate for my new boyfriend...instead of 2.59 to 2.48! even from the same bank (different branch)...Alhamdulillah...with all the hassle regarding sitos and summoned from the bank.. I manage to own my dream car..I'm soo fortunate.

No comments: