Ketik

Friday, August 10, 2012

Goody bag


Sejak dua menjak ni banyak sgt event kat Gatton n kat UQ sendiri..kat town saja rasanya sekitar 5-6 kali dlm taun ni. Ada fun fair, ada horse riding, drag racing, fun run for cancer dan memacam lagi. Tapi satu habuk pun tak menjoinkan diri apatah lagi jenguk, cuma pandang sambil lalu pergi balik uni-rumah jer..kuar jam 6am balik jam 6.30pm, sebuk katanya. Memang tak mingle ngan locals langsung. Dunia hanya rumah-kereta-opis-kereta-rumah..huuuuu

Dan tu goody bag kat atas tu nasib jer semalam OTW balik dr ofis Daryl dan ulang alik cari Madan dan Leanne terdengar org nyanyi2. Pastu ku cari2 punca nyayian tu, rupanya ada event kat depan hahaha...hari selasa lepas pameran segala yang berkaitan dgn pet...bertapa kat opis sampai tak tau segala peristiwa di luar bangunan. Dah banyak kali juga terlepas event dan terlepas goody2 bags..bermakna nilah goody bags yang pertama (rasanya) yang paling banyak hadiah kat dalam ku dapat. 

Commenwealth Bank ada kasi yo-yo, botol air dan pen. UQ union kasi bag smiley pink penuh dgn hadiah termasuk sun glass, Styrofoam cube, cekedish dan kondom..Haa apa ku nak buat ntah ngan kondom tu? Tiup buat belon kasi Aisyah anak my housmate ke? hahahha..naya kalo org tak tau mana punca kondom tu tetiba ternampak kat bag I..apakah? Haish! Tidak.....

BTW skang dah mula urus nak jual kereta dah. Kat sini nak jual kereta bukan senang main jual jer. Kena ada report RWC..Road mendapa condition ntah? So kena hantar auto engineering "workshop"...workshop haa...semalam asek sebut bengkel2 masa tanya pempuan kaunter kat auto electrical..patutlah dia cam blur jer..haha ntahnye camana leh tersasul gi tibai cakap bengkel siap buat pronunciation bengkle lagi hahahha..cish! So bila dah ada report tu baru org nak beli kereta kita yakin. Tapi kereta tu banyak pula org tanya2 tak sangka plak ramai yg minat :). Setakat ni dah ada 5 org yang bertanya...kalau conditionnya bagus boleh lah jual mahal sket $1K ++ ker..walaupun beli dulu $3.2K tapi xleh la jangkau $2K kot sebab kereta lain yang jauh lebih baru dan selesa pun org jual sekitar $2K jah. Kat Malaysia mana dapat beli kereta terpakai $400-$3K kan? Haaa...tu dia.

Pastu kena make sure supaya nama kita clear kalo tak naya kalo apa2 jadi. Pengajaran buat saya...sebab sekarang kereta satria yang jual kat Malaysia sebelum berangkat dulu dah cipta sejarah buruk. Orang yg beli dulu tak settlekan instalment selama 6 bulan sebelum budak yang nak beli tu diluluskan loannya..kereta masih nama kita dan loan kita masih aktif masa tu so skang sebab rekod dah buruk nak buat loan kereta baru masalah la fulak...sedihhh! Selepas 4 tahun baru dapat tahu akibatnya. Pasni nak buat loan rumah lagi...huaaaa!! Camane nak settle tu?? Sekarang satu jer option..resit jualan. Ntah ada ke tak resitnya lupa, seingat saya dulu saya dibayar RM7K harga jual kereta tu RM15K, so hutang bank RM8K org tu jelaskan dengan baki harga jualan. Harap2 saya masih simpan resit terima RM7K dulu, itupun kalo ada resit?? Lupa dah...Ya Allah tolonglah mudahkan segala urusan ku.....Mazda 3 menari nari dalam mimpi dan jaga ku..Hokaloh...huuuuu


No comments: