Ketik

Saturday, June 23, 2012

Saya balik....

Halo3x...saya ke-sesawang maya di BNE international departure airport now! Fuh..penat travel dr Gatton dgn Greyhound bus jam 5.55pm-8.30pm td..pening2 nak muntah atas bus pun ada sebab penat emosi bb hari ni.

Bawak 2 beg timbang kat umah exit baggage satu2 ca.22kg...tup2 timbang kat counter check-in cuma 11.5 kg satu caish! Konon tanak declair satu beg lagi sb takut kna denda, dah kurang kg konon nak tambah barang masuk..dah timbang beg pack computer n dslr dulu. Tapi org tu tak bagi daa...dia kata takleh bawak 2 beg kat atas (padahal ada jer org bawak) so sy terpaksa dgn muka kelat timbang dua2 beg tu dah jadi lebih 5 kg daa...so reluctant kalo kena membayar bukannya murah kalo kat counter...sekali dia kata "no2x you don't have to pay, you can bring your laptop beg" Yeaayyy!!!! kus semangat..dlm situasi serba ekonomi ni tak sudi nak membelanja paksa lagi..

Padahal bag laptop pun berat amat hadui sengal belakang gua pikul..Eh BTW tadi nampak Daryl tgh check-in..mana dia ni? Cari2 nampak pulak kat mana2? Huu...propesor pun naik kelas ekonomi jerk tau, insaf saya sebentar :P

Emosi saya sgt tidak enak, sedih, bersalah, merelakan dll sebab sy telah membuat seseorang upset...hmm sebelum ni saya sering dikenakan org, kali ni saya yang mengenakan. Alangkah perit perasaan ini. Beberapa kali saya termenangis..haish kalo dipikirkan buat apa nak nangis saya bukan bersalah pun, cuma mis-communication. Agaknya sb tgh PMS maka berganda2x kesyahduan saya itew..huhu..

Apapun saya nak balik KL nak concentrate on conference dan nak rehatkan mental, fizikal, rohani sekejap. Saya perlukan sedikit rehat setelah teralu fokus pada kerja sejak ca. 2 tahun ni..re-freshing and recharge supaya esok kerja lebih bermutu unggul dan terbilang..hehe.

1 jam lagi mau boarding..take off kul 11.45pm...kepala saya agak sakit sejak kebelakangan ni..sebab spek skng dah tak sesuai. Dah ca. 5 tahun tak bertukar..cadangnya nak pakai contact lense la pulak sebab mata saya yang bundar dan cantik ini * hahaha...sudah agak juling sebelah yang sebelah kirinya dan menjadi agak sepet tidak cantik lagi :P...plus saya kurang selesa border (bingkai) yang menyekat pandangan saya untuk menikmati keindahan alamjadi yang indah ini. Kalau boleh saya nak spek baru bingkai putih yang sebesar alam macam Betty La Fea tu..baru tak annoying dgn bingkainya..tapi makin pelik saya di mata anda dan rakan2 nanti..kan??

Wokey..saya nak menikmati sekitar pula dengan melihat orang2 banyak kat dewan berlepas ni..maklum saya kat Gatton tak jumpa ramai org bosan gila..kesian saya..haish!

Cau cin cau!..doakan penerbangan saya selamat pergi dan kembali. Riang ceria bertemu keluarga tercinta melepas lelah barang sebentar...Semoga anda juga begitu..aminn

1 comment:

Miss PIJAOSIX said...

salam Maya.

ade buah tangan tak untuk saye? hee