Ketik

Wednesday, June 20, 2012

Its bother me like hell

Youn..sudah Rabu..3 hari lagi mau terbang pulang. But seriously my head quite messy of thinking what kind of attire should I practise for this coming meeting. This shouldn't bother me like hell. Padahal banyak jer baju2 kurung n kemeja+pants kat rumah nun..4 years of not having such a formal event makes me feel awkward and totally have no ideas of formal attire lalala..kat sini formal tak formal sentiasa berjeans dan T-shirt+jumper+snickers :p. Daryl pun selalu berseluar pendek+ sneakers jerk..wonder how our people make face when an overseas especially mat salleh professor datang bagi lecture..macam kat kursus genomik kat UIAM dulu lols!

Am thinking of having baju kurung during my presentation day and the rest just pants and blouses..and jeans for technical tour. Unfortunately am also didn't have such a suitable blouses at al! Satni beli satu kat Target $18.11..ritu beli wedges and ankle boots...haioyooo excess baggage sudah! Plus nak pakai boots kat KL teramatlah tak sesuai, sebab cuaca kita yang panas. Well...I plan to shop new collection of baju kurung + tudung, apa eh fashion terkini??? Hana Tajima?? No no no way...am not into that kind of serebeh sana sini, takes time untuk pasang plus acaner nak pasang tanggal bila nak solat? Buang masa hiks! Kalau boleh main sauk jah but make sure comang laa..huhu.

Kata Kak Gem, jangan pakai baju kurung pakai dress n cardigan jer mcm yang I selalu pakai kalo berjangok sket time jejalan hihi..Tapi eh! Nak cari calon kan? Ermmm pakai ayu mayu lah skit..kata dia..sigh! Belum campur dia suruh aku pi suntik2 dan masuk weight management program muahahaha..indeed I plan to join gym when I go back later..insyaAllah, bukan nak pancing laki tapi demi kesihatan hehehe..

BTW...Err untuk dapat laki outlook kena tip top eh? Rupalistik betul la mereka neh! :p...kalau sendiri boroi, botak, merokok, pakai jeans sebulan tak basuh, undies rini pakai elok esok terbalikkan acaner?! Hahaa..semak. Lagi pun kan kat conference tu majority org2 education aka scientist yang muka pun ala2 nerd je belaka, dan sy tak suka lelaki nerd (bukan mcm dolu2..muahahaa). Biasanya golongan ni, dah masuk 40-50 baru nak pandai jadi gila2..kalau 30 kebawah kebanyakkan pemalu...*termasuk saya..tapi saya belum kategori 40, lambat lagi ...heeee

Hmm..watever lah..pakai jer la apa pun nanti. Majority participant pun foreigner apa dorang kisah Melayu ke tak melayu ke janji menutup aurat sudah..yer dak? Anyway seluar merah dah ada... kih kih kih

No comments: