Ketik

Friday, May 18, 2012

Takde apa lah

Wah sangat bz this week siapkan tokok tambah Chapter 2 Lit Rev, skang tinggal revising the whole chap again sebab sudah terlebih pages harus dibuang mana2 topic yang kurang relevan.

Actually saya sedang ternanti2 email dr Victor kalo2 dia mau include saya dlm team volunteer Sunflower Competition next Tuesday..Manager School, Tim dah terima dan suruh beliau tu masukkan my name dlm mail list group tu..Errmm tak tau la plak kalo dia "buat2" lupa/tak tau email add/tak dpt cari saya..biasanye gitulah...walhal duk se-floor, telepon ada dan saya seharian kat opis sepanjang minggu..selalu jer lalu lalang dpn opis dia yang terbuka luas...hurmm as usual, sombong le teww muahaha...tak pesal2 buat ketupat basi kat sini ei :p, huh! tanak sudah! hahaha

Then, hey! today we had tupperware party after mini seminar group research buah2an..means Daryl pasni dah tak buat pasal cut flower lagi, me and 1 other friend lah penamatnya :(. As usual my home-made Asian dish haruslah jadi rebutan..hehe..masak cha kuew tiow jer pun..simple senang nak makan, dorang bukan reti makan rumit2 berhidang bagai..ingat nak buat nasi kerabu signature dish Gatton tu tpi lecehlah..asik2 org mintak nasik kerabu boring la ai..so tukar menu. Nak meniaga nasik kerabu la gini.

Then group ni skang dah expend lagi termasuk Andrew McNish and Peter Hoffman yang popular itu..tak kenal? Memang la korang tak kenal sebab dorang plant physiologist, scientist physiology hiii...Andrew yang hensem*aumm! last 2 years pernah dtg kasi presentation in our group. Dia ex-lecturer kat UC Davies, USA..pastila hebat orang dia, muda2 dah berjaya..ex-Daryl PhD student tu...nanti akan kah daku menjadi somebody juga?? So skang dia dah kembali ke tanah tumpah darahnya..kalau belum kawin ai ingat nak ngorat muahahhaa! Apa...salah ke? dia bijak, dia muda, dia hensem, dia sopan cakap lemah lembut, dan badan dia...oiiii...ai rasa dia hari2 gi gym, tough siot*Yuhu! jangan jeles, rini dia sudi share Indian toast ngan ai......ai makan 1/3 selebihnya dia habiskan :)....eceh! ai suka kalau bab2 share makanan ni....tercipu2 ai malu, malu? dak aih! sempat cakap "Owh! Thank you" sambil senyum lebar hahahha....then dia buat2 tanya si Madan empunya toast apa itu, padahal dia dah ngup skeping awal2 tu*oi nampak tu :p..dia pun pandang2 ai apa*perasan..la-la-la ermmm

Tapi malangnya Daryl sempat habiskan satu chapter je sepanjang 2 minggu dia cuti..Dia kata "Its my holiday"..ai kata balik "but you promised me"..pastu dia cakap "My holiday was ruined..I found a body in the river"...ai pun terlopong terkejut..tanya kat mana? Sungai mana? Oooo...rupanya kes bunuh pempuan yang ditemui kat sungai yg dok heboh kat TV sejak seminggu lepas tu..tapi kat berita TV tak sebut nama dia yng jumpa?, dia takmo disebut katanya..ya, bahaya kat sini kalo dah jadi saksi wajib blurkan muka kalo muncul kat TV, lebih baik jgn muncul dan jangan konon nak tumpang glamer or jadi wira...silap2 nanti kena bunuh juga. Pernah terjadi di Melbourne kalau tak silap, the whole family kena bunuh sebab muka si bapak muncul described fisikal perompak kat TV..tinggal sorang anak pempuan yang dok kat oversea je selamat..huuu sadis!

Wokey la, rini kerja sikit jer...melalut jer banyak...dah maghrib pun tapi ingat rini nak stay sampai kul 6 la kowt. Harap2 masih ada orang, pasai sini kalo Jumaat org biasa balik awal sebab malam party...

Till then..wa cau

Wassalam...

No comments: