Ketik

Wednesday, May 09, 2012

Oakayy...katanya...

My sarcasm points:

Ye, lelaki tak kawin sebab

(1) Masalah kewangan -----------> duit simpan nak beli sport rim, modified kereta, dslr, advance gadgets, melabur forex dll muahaha

(2) Tiada calon sesuai ------------> sebab yang dok ada dia tolak mentah2 dengan infinite alasan tak masuk akal, tp dok puja Lisa Surihani et al...suka bermimpi..muahahha

(3) Kerjaya -----------> padahal dah kawen pun, isteri tetap share sumber kewangan keluarga, hampir tiada isteri surirumah sepenuhmasa

(4) Selesa hidup membujang --------------> dgn erti kata lain, boys will always be boys dan kurang gemar memegang tanggungjawab aka tidak suka orang lain interfere their life* bz body nak menentukan masa depan dia rungutnya...rujuk movie "About a boy" lakonan Hugh Grant


Ye, perempuan pun lambat kawen sebab

(1) Masalah kewangan -----------> Sebab kalo kenduri kena keluar modal sendiri

(2) Tiada calon sesuai ------------> Dah semua lelaki dok nak Lisa Surihani et al...takder peluang dah hahaha, jenuh nak cari imam kan?

(3) Kerjaya -----------> Sebab dah kawen pun, selalu laki berhutang juga, nak kena bantu adik2, sara family kat kampung lagi :p

(4) Selesa hidup membujang --------------> sebab un-grown up boys sangat memeningkan kepala, penat terpaksa parenting mereka, bila perenting mereka memberontak pula, pendekata tidak suka orang lain interfere their life lah * nak menentukan masa depan dia rungutnya...rujuk movie "About a boy" lakonan Hugh Grant, Lols


Walaubagaimana pun tak semua lelaki begitu kan? Perihal jodoh Allah yang tentukan :)

No comments: