Ketik

Friday, March 23, 2012

Impian merealisasikan buku jilid biru

Okay I just having meeting with advisor mithali Daryl..bincang semua issues including thesis, final thesis review, extension, papers etc...

So, dah jelas kawan nya itu tdk mau apa2 "ganjaran" kerana menolong review my thesis, so kita offer dia as an author for the journals..great! Am happy now that my writing can at least progress. Now he already half way through, so will work on the next chapter pula...syukur ya Allah...

Berita tak gumbira, travel grant application tak berjaya, tapi I can still go for the conference using RHD allocation money and half of it will be from former CNF's money...Alhamdulillah..plus I can reduce the total estimated value coz MAS offer 15% off for the tix and I can also using my government entitlement to get lower price for hotel room in KL...hmmm. Sayang kalo tak gi sebab dah diterima for oral...siapa tau nanti leh intai2 calon?! Muahahahaha...sengal

Baxter mintak gi Canada pun tak dapat...entah apa criterion dia, katanya if our advisor tdk menyumbang commercial benefit to university, susah nak dapat...buat Daryl meradang..sebab dia pun menyumbang dan ini juga sumbangan namanya...kata Daryl, bukan kata aku :p ...whatever, syukur lah my advisor give me full support..alhamdulillah

Tadi sempat gitau Daryl nak stay kat office lar kalo extension tak lulus sb takyah bayar sewa, takyah bayar bill etc...huhu...sedey mikir ni...sat lagi mungkin akan mula kerja kat ladang ternak ayam or cabut bawang pulak..wallahuaklam.

* Mood tengah bercinta ngan Carlos Marin

2 comments:

shuhada said...

maya jgn lupa try best available rate, kdg2 bole dpt lagi murah, cth masa sy cr holiday inn, gov rate dia bg 240, skali bila click best rate, dap at 213, haishhhh...

Maya said...

Best available rate kalo book online ker? ni nak kena guna Uni travel, org yang buat order maybe boleh bagi salinan bisness card