Ketik

Friday, March 02, 2012

How to send big files

Assalamualaikum...kembali ke screen!

Okay sepanjang ni sgt bz revise 2 chapter final research tu, skang dah released sebab chapter 6 dah finalised dan hantar ke advisors..hehe cam biasa ni finalised kat I, nanti lepas advisor review bakal ada dekat 10 drafts mendatang...pfff!

Ni nak share service CloudStor..pebenda tu? Haa...ni Kamani yang ajar setelah diperturunkan ilmu oleh Rick.

CloudStor ni gunanya kalau kita nak send file besar gila amat saiz bagat punya >100 MB pun buleh (tak tau maximum saiz dia)..waaa! sangat happy! tak perlu lagi nak pecah2 file, nak reduce saiz ilustrasi dan sebagainya...yeaa! Dan dia link terus ke email kita. Bila dah send dia juga hantar notification ke email kita...


Tapi..untuk makluman, CloudStor ni hanya untuk university2 di Australia saja...hahaha..anda mampu? Dan tidak semua university dicover oleh CloudStor! Sekali lagi anda mampu?? Hihihi..Alhamdulillah...tak mau riak, jahat!


Ni notification dia...tapi jangan noti2 send file noty pulek..

Okay, dah dekat maghrib..nak balik dah..

Ironi:

Kalau akak siap awal tapi dorang tak kasi balik, akak plan nak gi coti2 dunia weeehoooo! tadi Daryl tanya bila you mau balik lagi taun ni? Wah dia ingat I kena wajib balik tiap tahun ker? Lupa ke I ni pelajar yg paling dedikasi..tak cuti, tak malas, 24/7 kalau boleh nak dok opis ngadap kerja..tapi kasian kat body ni kena rehat jugak..

So I cakap "I will not going anywhere coz I don't want to put everything on hold , I will just go back for IPS (If grant approve) and for good kelak aje..lagi pun mak I baru balik 2 minggu lepas dan I takde baby kat kampung untuk balik tengok..huuu..

So morale of the mory...don't put me on hold with unnecessary reason macam anak lelaki nak kawen la, sibuk apply grant etc...wah! sungguh determined I ni...

Cau Cin Cau!!

No comments: