Ketik

Monday, January 23, 2012

Nothing so special

Semua sudah balik kerja selepas bercuti CNY ya? Meriah sungguh sebenarnya Malaysia kita, pelbagai perayaan kaum diraikan bersama, bercuti bersama.

Kat sini walaupun takder cuti raya sangat, tapi cuti xmas membawa ke tahun baru belum berakhir. Ramai staffs uni masih bercuti, baru start bercuti dan belum habis cuti. Dah nak masuk feb tapi sekolah masih sunyi sepi. Students undergrad pun masih summer break, 3 bulan. Student Postgrad sahaja yang tidak pernah kenal erti cuti. 7 hari seminggu, 18 jam sehari kerja3x...

Cuma, semalam akak ambik peluang rehat kat umah layan movie melayu/indo dan tv sepanjang hari sampai bengkak biji mata tengok screen. Maklum kalau weekdays manada kesempatan nak memanjakan diri. Tapi bila dah tak buat kerja rasa bosan pula. Balik nanti mesti bosan sb dah takder date line nak kejar, kembali ke rutin yang membosankan..iye kah?

Oky doky kembali ke desktop!

caui cin caiu

No comments: