Ketik

Monday, January 30, 2012

Pengorbanan Ibunda

Assalamualaikum sobat2 :)

Dalam masa 2 minggu lagi ibunda tercinta akan kembali ke Malaysia..uhuks! Sedey la, pasni takder org nak temankan akak kat opis n lab ujung2 minggu lagi, takder assistant untuk isi tips lagi, takder orang boleh gaduh2 sayang lagi, takder org nak teman tidur lagi, takder orang nak kuarkan dan isi balik laptop dalam beg lagi, takder orang nak lipat baju lagi, takder kawan nak makan sesama lagi, takder orang nak berjemaah terawih lagi, takder orang nak teman belanja barang dapur kat Inala lagi, takder orang boleh perabis roti lagi, takder org nak gi termenung tengok burung kat tasik sesama lagi...uhuks2x!

Untuk pengetahuan, dia suka sgt makan roti, dah makan nasi kenyang2 pun ada roti wajib tak tolak harus makan jugak :). Pastu dia rajin sangat keluarkan dan masuk kan balik Mac Book akak dalam beg. Kalau kami keluar sesama wajib terasa beg berat, bila dia tinggal kat umah eh, beg ku ringan saja? Hahaha...kecurian laptop hari tu buat dia sangat prihatin ngan laptop itew.

Arrggghh...kalau takder dia nanti, takder orang lagi nak tutup pintu berkali2, flush jamban berkali2 dan bukak tutup grill tengah memalam buta berkali2 sebab nak make sure dah kunci belum, semayang subuh berkali2..kejut kan subuh berkali2 sangat "annoying" hehe...homaigad...pasni akan sunyi sepi dah...huwaaaa! Nak nangis la rasa.. :,(

Betapa besar pengorbanan beliau sepanjang 8 bulan terkebelakang nih. Menemankan akak kat sini, dalam segala keboringan dan kebosanan...wah aku dah nangis! Huhu...stop dulu lah, takmo nangis sebab nak buat kerja..



5 comments:

~dalamdiri~ said...

kenapa ma maya nak balik?sian maya. tabahkan hati yer, ma dah banyak berkorban tinggalkan rumah dia dan anak2 lain. dia pun nak hirup udara malaysia pulak. kan maya pun dah nak balik mesia...?sori kalau salah komen.kirim salam kat ma maya, assalamualaikum.

Maya said...

tak salah komen Ah...:)

Dah nak balik sebab yer lah kesian kat dia dah lama sangat kat sini, visa pun dah nak mati end of feb..ha'ah saya pun dah nak balik tapi time last2 camni lah rasa perlukan lebih sokongan moral sb time menulis nilah yang paling tensi

~dalamdiri~ said...

betul tu..ingatkan ma maya akan balik sama2 masia nanti..hem..mintak la ma renew visa, teman untuk sedikit masa lagi..sedihnya...saya pun rasa sedih jugak sbb boleh rasa,

Maya said...

Thanks Ah...non mampu untuk tgok dia kebosanan di sini lagi, so baik untuk dia dan baik juga untuk saya, sb nanti tak perlu risau kalau nak stay lelama kat office..takperlah hidup ini sebuah pengorbanan hehehe

~dalamdiri~ said...

yup, baguih la kalu lagu tu. saya pun pernah rasa jugak.duk jauh dr keluarga (hhehe, rawang ni je pun). Kalu mok datang lama2 dia mesti boring, kita pun terpaksa la bagi dia balik sb tak mampu tgk dia tak bersemangat.baik utk kedua2 belah pihak.