Ketik

Tuesday, December 06, 2011

The sickening schoolist

Peristiwa setaun lepas berulang kembali..tak lepas bernafas rasanya. Baru satni balik rumah sebab polis datang nak ambik report.

Malam kemaren dulu, around 12.45pm akak ada terdengar bunyi benda berat langgar dinding. kebetulan tidur di bilik sisi lawn. Pastu bunyi grill pintu depan dihempas kuat. Sebenarnya grill tu mmg kuat bunyi dia kalau ditutup dari luar. Terkejut juga, sebab baru nak tertidur selepas dapat BBM di phone then lepas tu bangun ke toilet. Kebetulan grill tak berkunci rupanya, coz my housemate keluar Jumaat lepas, balik Mexico withdrawn dia nyer PhD :(. Kunci ditinggal kat dalam dan akak selalu keluar ikut garage. Saish! Menyesal gak check pintu jer, tak check grill lepas Jumaat lepas. Tapi alhamdulillah, at least pintu berkunci. Kalau tak, tak tau apa jadi lah malam semalam...

Memula rasa hairan juga, then pikir maybe rumah sebelah penghuninya balik?...Then, pepagi kemaren waktu keluar ke uni nampak 3 bins kat depan unit 3 dan grill jiran unit 5 tertutup. Petang semalam waktu ambik serai yang ditanam di garden bed baru perasan yang my wheely has gone! So ari ni tak payah tolak wheely ke depan untuk kutipan. This morning akak check grill unit sebelah yang dah tertutup tapi tak kunci!...so, sah lah bukan penghuni sebelah yang balik pepagi buta dah dekat nak subuh. Subuh sekarang kul 3.15am. So, skang tak sure samada unit sebelah masih berpenghuni atau tak, coz selalunya lelaki2 oz tu datang bermusim jer. Maybe time ada kerja area sini agaknya.

So, skang dah called agent dah report polis...harap kejadian kecurian laptop setaun lepas ..klick sini dejavu tak berulang lagi..haru lah kalau hilang mac pro baru beli bulan Jun lepas..mak pun takut dok umah sengsorang siang hari...nak ikut ke opis juga..huuu kesian gak, tapi kalau dia dok opis pun nanti muncung dia akan jadi sedepa...kebosanan.

Harap2 musibah2 seumpama tak berulang lagi...budak2 nakal ni, aku sumpah juga kau jadi kodok baru tau nak sembunyi dalam singki jer...tak pandai nak sopek dan curi rumah orang...grrrrrrr


No comments: