Ketik

Wednesday, December 14, 2011

Jangan persendakan hukum Allah

Aiseh man....zaman sangat "advance" sangat kot negara dan masyarakat kita sampai sanggup permainkan dan fitnah2 liar demi kuasa, kedudukan dan harta dunia. Gunakan apa saja channel untuk menghalalkan yang batil.

Bukan nak puji tapi kat Australia ni, sorang menteri tersebut "F" words masa pidato pun kena sack. Silap manage peruntukan pemasangan sistem penebat haba yang mengakibatkan kebakaran SEBUAH rumah sahaja digugurkan jawatan sbg menteri, naik kan tax mining pun PM dipecat/berundur secara terhormat..ini orang kafir..

Biarpun sangat simple dan masih konventional dalam banyak perkara, tetapi pendatang tidak buat onar dan tidak "BERKUASA" di sini. Berbeza sungguh, macam barah yang makin bernanah dan membusuk, jelak nak hadap...

Macamana cara supaya kita kembali tulus, jujur, berjiwa murni? Tak sanggup melihat resaksa makin berkembang biak bagaikan sel kanser. Ultraman takder kat negara kita nak tolong bantai dan lawan :p

Renung2kanlah jika kita seorang insan yang bijak dan berhati mulia...






Rasulullah s.a.w bersabda: Aku akan menjamin sebuah rumah di dasar syurga bagi orang yang meninggalkan debat meskipun dia berada dalam pihak yang benar. Dan aku menjamin sebuah rumah di tengah syurga bagi orang yang meninggalkan dusta meskipun dalam keadaan bergurau. Dan aku akan menjamin sebuah rumah di bahagian teratas syurga bagi orang yang membaguskan akhlaknya. (H.R. Abu Daud:4167)

No comments: