Ketik

Tuesday, December 27, 2011

Boxing Day special 2011

Assalamualaikum...

Wah, hari ni dah masuk kerja..tapi tengok sekolah sunyi sepi cuaca pun suram. Plan nak buat trial hari ni. Tapi badan tak berapa sihat dan minda masih mood xmas dan boxing sale..yippiie!!

Bisul besar berdenyut2 kat atas bahu rasa cam demam nih...apakata kita postpone trial ke esok hari..dan sebelum memulakan kerja akak nak bercerita pasal xmas dan boxing day sale :)))

Wah...punya la senyum sampai ghebeh pipi kann...Semalam akak, mak dan Asri adik undergrad berboxing sakan kat CBD. Memandangkan ujung bulan depan dah nak shipping barang2 balik Malaysia, so sekarang tak berminat dah shopping pakaian. Aim sekarang cuma barang2 dapur branded small kitchen appliances. Harga sini sangat berbaloi2 untuk dibeli bukan sebab value dia dlm dolar maka nilainya jadi kecik..akak tetap guna RM gak...hehehe..mana nak cukup kalau guna elaun tu untuk mende2 di luar skop nih :p. Dolar elaun tu wajib simpan untuk belanja sewa rumah, bayar org proof-read thesis etc.

Dan...walaupun guna RM, nilai dia tetap kecik kalau banding ngan price kat Malaysia dan paling penting senang nak cari kat mana2 outlet utama pun ada macam Kmart, Target, Myer dan Harvey Norman. Cer pergi tgok price kat Harvey Norman Ikano tu..kat situ akak selalunya dulu2 mampu tengok jer..hehe..dan kos shipping pun 1 unit (1 m x 1 m x 1 m) cuma ~$ 130 skang nih. Nah....berbaloi kan? Tapi akak tak lah shopping TV plasma flat screen 50' atau BBQ 6 burner mcm kawan2 lain, sbab barang2 tu besar tak mampu nak angkut dan tranfers sendiri..huhu..ni yang sedey nih :,(

Takper kat Ikano tu ada jer BBQ burner sekitar RM900-6K. Hahhaa...takmo kalah nak jugak tu. Dasar materialistik betul. Rumah pun kecik jer :P.

Dan sempena Xmas dan boxing sale sepanjang minggu ni akak dapat deal price yang sangat best giler best!! Slow cooker Sunbeam dari $90 dapat $40, pressure cooker Breville dari $200 dapat $140, Kambrook rice cooker dari $50 dapat $30...nah, total tak sampai pun RM1000. Sangat puashati..alhamdulillah..dasar pempuan dapur nih. Bagi akak Tefal ke bukan Tefal bukan ukuran, yang penting quality barang. Cuma memasing citarasa yer dak?


Ni sikit je tayang..padahal penuh tu satu bilik barang2 untuk shipping :)
(wah...macam tak percaya dah nak balik)


Oppss...tak lupa parfume CK, FCUK dll...tapi beli CK dan FCUK jer pun, harga sekitar $16-48 jerk..satu hadiah untuk mak ai, dah banyak gaji dia jaga budak hangus sepanjang sebulan yang lepas...hihi...So kengkawan nanti kalau nak melancong sambil membeli hingga terbelah, jemput lah datang Oz yer..dekat jer, 8 jam jer terbang ngan AirAsia. Mas pun kenkadang ada promotion gak. Tapi akak nasihatkan baiklah korang shopping kat Malaysia, tolong tingkatkan ekonomi negara, dengarnya skim gaji baru sangat masyuk..baru negara kita aman makmur dan maju..hahahha so sarcastic!! Jangan dengki plak..ekekekek...

Okay dah..nak buat kerja pula

Chow!

2 comments:

~dalamdiri~ said...

maya bila balik ?bestnya soping barang dapur. blog masam manis dah delete tau. maya delete la dari blogslist tu. kirim salam mak maya, assalamualaikum

Maya said...

Balik insyaAllah bulan 4 atau 6...owh yer ke dah delete? Sorry saya mmg tak berkesempatan nak melawat dan membaca mana2 blog kengkawan sekarang ni...sangat bz :)

Ok, nanti sy delete