Ketik

Wednesday, October 12, 2011

Let's Have a Real Good Time

Baru jerk selesai eksperiment..yeaayyyy! Selepas mendemamkan diri malam tadi. Can't wait to submit ke SV then cecepat run for daun pula sebelum bulan Dec. Nak kejar masa sebelum dia bercuti panjang xmas sampai ke Jan. Kalau tak sapa nak ajar makcik operate pressure bomb tu kan. Cam biasa, sini Dec-Jan sekolah ibarat tutup, tinggal beberapa kerat staff yg terlebih rajin jer.

Eh! belum habis experiments? Yer...sebab system my SV ni lain dari system org lain. Kami di bawah supervision beliau semua very organise. Sebelum kita mulakan kerja2 lab, kita wajib tulis pre-schedule dalam past tense dulu lengkap intro dan M&M. Dah lepas 2-3 kali saringan, dia dah lulus baru leh mula kerja. Dah mula kerja, setiap experiment at least kena ulang 2 kali. Untuk pastikan ianya re-producible. Dah siap kerja analysis semua data, generate segala grafs dan tambah dalam pre-schedule as results dan juga discussion, then jadilah sebuah chapter thesis atau manuscript journal paper. Sedia dikritik oleh peer dan para SVs. Habis satu topik, siap dan lupakan, mulakan topik baru..gitu caranya kerja kat group makcik ni...and now makcik tgh berhempas pulas completekan final topik. InsyaAllah bulan April kalau tak de aral dan diizinkan Allah makcik balik. Toksah komen2 jeles atau sarcasm. Sampai turn you alls rasalah sendiri okay....

And now, harus prepare slide tuk lecture ke student master pula. Waaahhh...kelasss kan? Tetiba dah jadi lecturer jemputan :). Sib baik dah biasa bagi lecture ye dop? Dolu2 kat MRB pernah gaklah bg lecture ke pegawai2 FELCRA, RISDA & FELDA..dah lama benar tinggalkan dunia tu. Tercakap banyak pula tapi slide belum pun buat lagi, nak lecture lusa...hiks
Kena rehat dulu ujung minggu ni, kembalikan energy badan yg selalu sengal2 ni. Cadang nak jogging ujung minggu nanti.

Till then mari dengar lagu ni and ....adios!



No comments: