Ketik

Monday, October 24, 2011

The reason why I love GOOGLE

Sejak Netscape selalu buat hal pepagi bila nak launch internet connection, akak telah beralih selera ke Google Crome. Bukan ketinggalan zaman tapi kan komputer opis so tak berapa rajin or ada masa nak meng-install memacam.

Tapi semenjak install Google Crome, akak tak akan berpaling lagi hahhaha...best gile menda ni..features and application dia sangat2 user friendly, widgets products pun cute belaka. Ni sebahagian appliacation yang sempat install pagi ni..Background pun tak jemu nak mandang dah..comey jer


Ha, sesapa yang ada anak yang kecik2 kenit umur tak sampai 3 taun dah pandai godek komputer dan internet, macam anak2 buah akak tu..silalah install mendalah ni. Banyak untuk education pun ada..akak selaku student pun install lah google books, weather, thesaurus, pdf converter dan serba makneko lagi.

Ni, kalau tak termampu nak kawal site apa yang anak2 kita dok skodeng bolehlah kita pakukan application ni kat dekstop internet launcher home PC kita tu. Ni akak pun baru tengok ni, camana proses ovulation terjadi. Ohh...gitu rupa telur yang kita hasilkan tiap2 bulan tu yer..sebelum ni, kata sejak kita lahir lagi telur tu dah terhasil, akan masak dan terbebas keluar apabila peningkatan hormon oestrogen berlaku setiap bulan. So kalau umur menopous 45 tahun, rata2 kita cuma ada stok telur 540 biji lah. Kalau tak tersenyawa, maka akan terbazirlah telur2 itu..haish ada ka idea gini..Dalam video ni dia cakap telur hanya terhasil dan matang setiap bulan.



So, takde alasan lagi tak tau camana nak beri pendidikan seks ke anak2 kecik dan remaja kan? Cikgu cikgi boleh jer tayang video2 education ni kat sekolah.


Ni weather channel, bukan lagi icon cenonek un-attractive kat menu bar tu. Akak boleh tengok forecast kat Gatton, kat KL, ha...kalo2 nak gi melancong mana2 negara pun boleh jer tgok forecast direct kat sini. Boleh lah sediakan payung sebelum hujan. Kat BB toksah citer arr...weather forecast application saja ada 2, dictionary, thesaurus bla2...sama jer memacam application install. Zaman gadget ni zaman mudah segala2nya.



Kalau dah penat ngadap kerja jer seharian, ptg2 malam2 boleh main angry birds nih..Haa..sapa tak suka angry birds?? Tak pun call Eisya, sembang ngan dia..orang bagi salam "assalamualaikummm" Dia jawab "Ayyaaammm..." hihi..comel sungguh Eisya..sampai opis pagi pun masih tergiang2 "ayyammmm" dia hihi...

1 comment:

Hanis Azla said...

macam2 ada di situ kan.. comelnya eisya.. miss u lah maya.. dah lama akak tak ke sini..