Ketik

Wednesday, October 26, 2011

Episod terharu

Selamat pagi wahai sahabat..

Just to express my feeling for today. Pagi tadi sebaik akak melangkahkan kaki di pintu belakang bangunan ni..yang terletak betul2 di sisi lab bawah tu, akak terserempak pakcik technician ...memula heran juge naper pepagi dia dah tolak2 troli basah kat bawah tu. Ingatkan dia shifting apa2 mesin.

You know what? Akak rasa guilty and sesangat uncomfortable, sebab bila akak tanya you buat apa sini pepagi ngan troli basah ni? Rupanya dia baru finished loaded akak nyer de-aerated water!! Waaaa....susah2 jer kan...so akak cakap you shouldn't do that, I can do it by my self and just plan to do so in this morning..uhuks! Terharu sungguhti.

Dah la dia dah tua...hishi. Actually, sejak kejadian menangis air mata darah tempohari, nampaknya semua orang sanggup lakukan apa saja demi akak :p. Victor, pantang minta something terus beli..tak pakai duit allocation akak pulak tu..Heidi pun cakap jer nak apa, sudi buat dan2 tu jugak.

Hmmm...so moralnya, mungkin kita ni kena tingkatkan komunikasi dengan mereka. Sebab mereka sebenarnya tak tau keperluan kita? Agaknya..tapi dalam kes transfer air yang sikit tadi, actually akak pun boleh buat sendiri...lain la kalau air dalam tong besar 25 L tu, nak angkat 3 tong sehari..itu mmg cari nahas.

So, sebaik tengok situasi yang mengharukan tadi, sepantas kilat dalam kepala akak ni muncul, nak kasi apa la kak Ross ni? Selalu Brett yang tolong kat field akak kasi nasik sebungkus sebagai upah setiap kali dia tolong something.

Well..maybe before I go back for good I should give them a special token from Malaysia sorang satu :))

No comments: