Ketik

Friday, September 30, 2011

Mrs. Bean

Suatu hari kak cik sangat mereng memikirkan situasi keewangan kak cik yang meruncing. Tengahari itu kak cik harus membayar sewa rumahnya. Kalau tak, nanti kena bayar extra kata agent rumah sewa. Tak pun agen akan sms reminder "please be advised that your rent is currently 4 days in arrears. Please pay ASAP or contact me. Thank you"- Polan bin Polan, Agen XXX. Kak cik pun mula rasa berASAP kat kepala, kat pungguk dll sebagainya.

Lepas sehari ke sehari kak cik tunggu, duit stipent tak masuk2 jugak...sampailah seminggu lebey. Terpaksa kak cik banjirkan water face tanam hutang ngan member (tak pernah seumur hayat kak cik amalkan budaya ni).

Satu ketika kak cik dah macam cicak kuben, at least cicak buleh putuskan ekor dan lari sembunyikan diri. Tak pun, kak cik mungkin leh jadi tortise buleh khelonq masukkan kepala, kaki ekor dan tangan. Ataupun bergulung2 macam tenggiling, tak pun kamoflag macam agama or pok ko angguk (sesumpah)...taraaa halimunan! Cesh!! Kalaulah kan...tapi tidak. Kak cik meroyan nak gi tangkap ayam la cenggini, petik sayur ke, kais taik ayam ke...buley jugak seratus dua sari...ngee...

Satu petang, kak cik msg sorang teman fb, mintak tolong follow up walhal kak cik tak sure betoi ke member tu ada bau2 pekasam ngan unit yang bertanggungjawab. Kak cik pun msg..."Dear member, wei nko skang kat unit sekian2 kan..buleh tak nko tolong tengok2kan pasaipa stipent aq tak masuk2 lagi nih. Aq da jatuh miskin papa kedana ni wei..tapi kalo nko bukan di sitew takper ahh...nko abaikan jerk la..bubai".

Pastu kak cik call2 la segala mak lampir dan pak lampir yang berkenaan. Call2 tak de sapa pun angkat. Engej je manjang....pedup ah! Selepas dekat 10 kali mendail akhir nya kak cik dapat cakap ngan kuli tukang proses. Kata dia "cek Cik kak stuck kat meja boss, tak kuar2 lagi nih..esok ai pi bank depositkan cek Cik kak". I C....kak cik pun dgn nada clown cakap "Ye ke? Haa tak per ahh...kalo gitu". Padahal dalam hati berASAP.

Semak2 carta organisasi unit pitis memitis tu..aiseh kak cik nampak nama member fb kak cik tadi kat carta teratas. Ooooo...humang belangkas ketam obor2...pekasam cek aq nko yer member!

p.s: Rasa macam Mrs. Bean


Intermission:

Can't believe that am now is compiling results for final chapter!!! Alhamdulillah :)

No comments: