Ketik

Wednesday, September 21, 2011

Karut marut

Assalamualaikum...


Sihat ari ni? Akak tak berapa sihat...badan lenguh2 coz kemaren dulu angkat 70 L air lagi plus angkat lain2 barang tuk set-up experiment baru..Sempat jugak "maki" Victor coz dah menyusahkan hidup ku...uhuks!


Dan ari ni dorang akan tolong akak transfer lagi 50 L ke lab bawah nun..tocey2..


Ni halia nama dia...akak amik dari pantry room satni. Ntah sape yg budiman letak kat sitew. Selalu ada benda2 free orang letak kat situ macam lemon, buah markisa, mangga etc..barang pree amik laa...nak beli mau $4 seketul si jahe ni...Apa ada kena mengena ngan tajuk entry daaa...hiks!


BTW, ni nak mintak perhatian belas ehsan kasih sayang..uols akan rasa stress tak kalo tetiba orang yang memangnya ada masalah psikologi tetiba mintak izin nak story mory ngan uols pasal masalah dier? Sebab katanya dia terdengar akak nangis kat tepon malam tadi. Haa...akak baru bangun tito gosok gigi belum, taik mata pun bertempek lagi. Hmm..akak okeng jer kan...maka dengarlah story mory tersobut dan bagi sepatah ribu patah kata nasihat dan motibasi (sebab mulut tengah masam). Pintu bilik akak ditutupnya tinggal kami berdua... dah tentu tingkap segala belum buka. Cadar selimut pun akak belum sempat kemas. Kesahnyer, manada akak nangis malam tadi? Adik akak tepon coz akak suh dia kecek ngan mak akak yang dah macam Rapunzel tu haa...Dia dok pikir akak nangis sebab dia dah gi gossip pasal akak kat member dia. Kecek2 akak ni terlalu independent, akak patut kawin ngan laki OZ, akak tak perlukan lelaki, dia perlukan lelaki.. Hahaha...totally craps. Akak tak tau menau pun kisah tu, dan tak heran pun orang nak cakap apa kat belakang. Takan la akak nak gitau sumer orang kenapa akak tak kawen lagi, cemana akak leh jadi so strong and tough macam sekarang ni?....Bila orang tetiba rasa bersalah dan datang confess rasa lucu pun nan ado. Habis citer, akak gi mandi pastu chow ke Flower festival kat TWB ngan mak. Kalo ikut malas dah nak pegi, sebab tiap2 taun pergi menda sama jerk dok fest2 kan pownn..Memandangkan akak ni anak mithali, takmo mak akak tu buhsan dan termenung dan mencuka jer balik2 tengok akak berbikini lam bilik..tu jer hiburan dia kannn...hahahha. Caish! Opppss...korang caye ke? Huhs jangan kepikir yang bukan2 key..


Kami dok tengok flower parade...



Kami dok picnic makan2 epal dan orange kat Queens Park, TWB...



Daaa...letih lesu membunga, ajak si adik Asri sekali sb boring katanya kalo gi berdua jerk..Okey selesai citer membunga. Soknya akak gi potoketik ngan mak kat field, ladang canola. Puas bergaya konon ala model minah melayu terakhir ngan mak, akak bertapa kat opis siapkan revise summary result coz SV akak mintak cepat, nak menelaah tika off for conference di Perth 2 minggu katanya..menci tul aku tak apply conference ni dulu. Sambil tu, biarkan mak akak layan citer2 and drama2 melayu yang ntahapa2 kat youtube tu kan..ada tahajjud cinta la, kitab cinta la...bla2.. sumer nak islamic kaedahnyer...Ntah ler..



Pastu akak balik dekat maghrib, tetiba member semalam tanya akak, ada ker akak story mory percakapan semalam coz dia gi market dia terdengar orang dok cakap pasal tu katenyew...haish! Akak mula rasa tak sedapati dan unsecure okey..bukan unsecure sebab akak gi gossipkan dier, sebab akak takmo peduli dah hal2 remeh temeh ciptaan minda terganggu tu. Tapi unsecure dengan erti kata "takut"! Sebelum ni dia dok story orang gossip dia, dia distance kan diri, dia tak pergi lagi kedai orang tu, dia balik nangis2 akak okey lagi (sedangkan semua perkara tu tak wujud). Bila kini akak yang diwatakkan dalam momentum gangguan psikologi dia akak rasa macam posisi akak sgt merbahaya. Apalagi meninggalkan mak akak sengsorang kat umah. Akak tanya saper orang2 tu? Dia tak kenal, then akak pun tak kenal.."mungkin ada orang curi dengar percakapan kita semalam kot"..kata dia...mak aih. BP akak mula naik mendadak, muka memerah, tangan menggeletar. Mula la akak cakap macam bertih jagung non stop tanpa noktah. Sah2 la dalam english kan...huhu. Sapa laa gigih sangat nak datang hendap kat umah kita yang tertutup bagai nih..


Mak ai pose remaja kat ladang canola...hiks



I yang memang remaja sokmo....ekhe khe..



Akak kata, there are no such a things like that, its ridiculous, I just spent my time wit my mum, I wanna live happily, I wanna enjoy my life to the fullest, we are socializing creatures, please don't create problems, people have thy own bisnes, this is un-necessary stress, please stop bother what people outside is talking about, it's not nessecarily about you, we can't control what others behaviour, if you keep continuing your negative thinking towards others its totally wrong! I feel save in this house since what was happened to me last year was very hard, now my mum is here, you are here, we don't have problem with renting payment anymore, we can tolerate better. Even you are Kristian, but I feel better coz I think you are mature and yes you are much more mature then me in term of age. Your situation is improve, you are more happier and my situation also improve. I can now focus on my study bla bla bla......dan panjang lebar lagi. Pastu dia cakap dia rasa akak jauh lebih matang dari dia dari segi dapat overcome stress, more strong...bla bla blah. Terlanjur pulak akak "bergossip" jugek kat sini kannnn... Tau kan betapa depressed nye akak sebelum ni, hinga terpaksa memaksa mak akak datang dok sini sesame. Then she promised not to story mory her physicological problem lagi.. mmmm...watever. Maybe akak terlebih response, bila dia cuma nak pastikan penyakit dia, dan akak pula tetiba rasa berdebar semacam sebab dah mula diwatakkan dalam kisah2 siri goss-ip whispering tu. Haish! Akak kasian jugek kat dia, tapi akak takmo lagi depresi2 dekat2 nak habis ni..Semoga Allah melindungi dan merahmati akak.



Then semalam ada pula member LGM sesedap lidah jer kata "amboi senang sangat you skang, asek jalan sana jalan sini, dah habis kerja ke? dah habis tulis ker?...Mak aihhh...tulung la kengkawan, jangan maen fitnah2 camtew lagi. Mana bukti akak asek jejalan?, perlu ke akak jelaskan kegiatan kerja akak hari2? Perlu ke akak jelaskan pesta membunga tu yg cuma 45km dr rumah yang akak gi hari Sabtu. Perlu ke akak jelaskan sesi potoketik akak di ladang canola tu cuma kat ladang kampus ni? Perlu ke akak jelaskan pastu akak bertapakur kat opis ari Sabtu, Ahad bawak mak sekali?Haish malasla layan korang ni sumer dah..pastu akak kena serang ngan boss sampai bertali2 air mata cam dulu..Pikir logik sket kengkawan..akak ni manusia bukan robot. Kalau yer pun akak datang ngan duit jabatan, akak tau tanggungjawab akak, amanah yang akak pikul ni..takan akak nak releasekan minda keluar dari opis dan lab kejap picnic kat tasik or taman2 tu pun jadik masalah? Kalau tadak modal jangan maen hentam, fitnah dan bawa2 cerita tak matang remeh temeh. Dah penat melayan semua tu....tak usah lah korang nak C.A.R.E (cari alasan rasuk emosi) akak sampai tahap tu.....uhuks! Kang aku sumpah jugak jadi sang kelembai...




Ah...okeng la...da abis menagih kasih dah..Akak nak sambung kelija plak. Bukan selalu ada masa nak menulis pepanjang kisah2 semasa ni kan?? Hehehe



Cau cin cau....

No comments: