Ketik

Wednesday, July 27, 2011

Update terkini

Waduh capek banget deh...hihi naper plak cakap seberang nih? Ya benar sangat penat lani, kejar masa dan kerja nan bertimbun2 tak larat dah wei..ni rehatkan fizikal dan mental sekijap dengan berceritera kat sini. Dah lama tak update blog kan? Maklum sgt bz bercampur kurang rajin.

Buat mengubat kerinduan..huhu, ade ke yang rindu kat akaq nih? Macam tader jer...hisk! * sambil pikiran menerewang sejenak.
Dalam pada dok bz sakan ni sempat akaq menyakan kan diri belajar buat kek dan para desert. Terpengaruh dengan master chef la ni. Dah sekarang master chef pun tak sempat nak nonggol.





Ni dia...cekelat kek sempena befday sendiri..uhuks! Dah makin tua, kerut2 pun dah timbul kat bawah mata...dan moran ataw org kita panggil gula aisin campur mix fruits then bake..pekenama pun tatau..sukatilah mau letak nama apa? jula juli merah jambu manis menawan pun sodap gak..hahaha




Dah tu, la ni ada ibunda tercinta menemani di sini, maka haruslah menyempatkan diri meluangkan sepenuh masa di hujung minggu bersamanya. Kalau tak kebosanan lah mak Yam. Kalau kadang2 Sufi datang kuranglah bosannya dia. Samping tu dapat gaji, hehe gaji dia 25 dolar sehari tu...pastu tanya kita nak buat hapa ngan gaji dia..meh sini kalo tok sir.. hihi. Bukanlah men-orang gajikan ibunda tersenta, buat teman dia seharian di rumah je, tak selera makan nasi katanya dok sorang2 kat umah...hmmm. Tapi aku lah yang selera bukak puasa nanti sebab skang ada kawan hehe..kalo tak huuuu...tak mau cerita lah.



Tengok tu dia posing kat ladang sayur..korang mana mampu? Hihi...mau jer ku petik sayur2 nan subur dan segar dr ladang tuh. Tapi ari tu sabtu, tader org kalo tak dah ku minta buat masak..mahai tuh brokoli yang terlebih matang dan panjang2 tuh, 3 dolar seikat 4 batang kat Coles dan rakan2.



Dah cerite mak, ni citer akaq puler...wawiwu, sempatlah gak memain poto2 kat tepi tasik di sebalik senja nan merah..tp yang ada modelnya akaq tu pastilah ibunda yang snapkan, bek tu lah ada yang tader kepala, ada yg tetiba sekerat badan jerk or punggung saja..hahhaa






Santek kan.....





Dah mau sambung kelija plak...salam windu muaxxxss!

2 comments:

~dalamdiri~ said...

ma maya ada situ lagi yer?best la dia dok sana lama2.bila ma
balik?

Maya said...

tak tau lagi bila nak antar balik Ah...