Ketik

Sunday, April 17, 2011

Misses Chef


Yaauunn... Sabtu kemaren kitorang berxtvt misses chef ni ha... Hihi..aku lah otai nya sapa lagik kannnn...padahal aku pun 1st time buat pulut panggang sendiri..hiks2x (kat mesia nko main tunjuk2 jerk, kat sini nak makan ha buatlah sendiri)


Mana aku dapat daun2 pisang tu? Kitorang rembat jer kat luar nursery kampus kitorang nih, adalah serumpun pokok pisang kat situ. Jangan heran kalo len kali aku gi rembat jantungnya pulak buat cicah budu..haha
Cu tengok misses Chile kawan aku nih..berhempas pulas dia menggentel pulut pastu wrap ngan daun pisang..mana nak cari pulut panggang versi Chile oiii...huhu..
Ni sapa lagi, otai la..haha, haruslah possing kan kalau tak, tak panggil misses chef =P
Ni ghupa pulut panggang kitorang sebelum dan sesudah dimasak, sebelum di-ngap!!


Weee....mana cukup mamam pulut panggang jer kan, ni ada main course dia. Ayam ginseng herba A1 roasted, cous cous (kejap lagi citer apa mendalah ni), lamb curry berulamkan putik lebanon cucumber nih (1 kg = $1). Dulu time kecik2 suka petas timun yang masih baby kat kebun sayur my ma..sedap rangup timunlet ni dimakan selalu hihi..




Mari possing dulu sebelum menyantap segala yang terhidang..Wah merah semua pulak kita, macam CNY plak, tak plan pun...So sesambil membedal kitorang layan movie marathon. Ada lam 7 movie kitorang sewa dari VideoEzy kemaren. Ghuponya VideoEzy yang kat sebelah Petronas Kota Damansara tu berasal dari OZ yer...ermmm sejak datang sini baru tau


Cous cous...




Ni lah cous cous nya..segenis grain dari wheat. Rasanya sejibik rasa nasi dan mengenyangkan. Cara masak dia cuma rendam dalam air panas selama 2 minit, siap!!


Selain beras basmati, nah inilah pilihan terbaik untuk sesapa yang nak mengawal berat badan. Sebabnya menda ni tak mengandungi kanji dan lemak pun < 2% jer. Tak caya ker? Buktinya, setelah setahun aku mengamalkan makan nasi beras basmati, berat aku skang dah turun sampai 57 kg!! hihi..cu anda bayang time memula aku maghi sini, 65 kg wooo....hiks


Dah tu sesambil layan movie, sampai separuh jer mata dah layu...ngantuk sebab makan pulut hahaha...

3 comments:

syahirahlahmi said...

wah...nice weekend...terliur tengok pulut panggang tu...next time bleh berhempas pulas nak bljar buat daripada k.maya...
p/s: cmne buat gmbar yg bnyk2 tu? yg gmbar ursula wrap pulut tu...edit eh?

Hanis Azla said...

Salam maya.. miss u lah.. lama tak berkunjung ke sini.. nmpknya lps ni akak kena cari beras basmati jugalah.. he..he.. wah2.. buat pulut panggang sendiri.. kagumnya.. agaknya bila dah tak dpt nak tunjuk2 barulah boleh buat sendiri juga kot makanan2 yg best2 tu.. he..he..

Maya said...

Syaal#

Senang je buat pulut panggang tu..semudah ABC jerr =P, yer pakai software


Kak Hanis#

Miss U too...hehe nanti taun depan saya pun akan kembali tunjuk2 gak, insyaAllah