Ketik

Wednesday, February 23, 2011

Ntah ler apa nak jadi....

Tetiba jadi malas nak berblog..ehe..he..mungkinkah selama ini kedatangan pembaca yang menjadi pemangkin kerajinan menulis kat sini? Eceh! Tetiba jadi cam betul2 menulis di screen sepi pulak, tiada lagi dialog2 segala macam rasa, yang rasa rojak, rasa lontong, rasa sambal petai, tempoyak masam, belacan pekasam (segala yg busuk tapi sodap)...ahahaha..sigh! Sekarang rasa hember pulak..ummm

# Sesambil dengar alunan composer dari CD Beethoven...

Sesudah "cawat k-t-" berhumpas pulas pulun plot graph kot Excell sb sigmaplot expired. Tak larat tunggu ITS mai hapdek licensed software baru tuh, penat nie wei kena manually kira sdev, std error, tukar2 line graph, add tajuk dan segala makniko lagi..guna sigmaplot kan cepat, senang dan tepat. SV plak nak jugak graph buru2, nak jugak saiz area dan diameter vessels dalam ~200 section tu..kerja remeh yang banyak tapi tak mencabar IQ ni sangat meletihkan rohani dan jasmani..fuhh! Tapi bila semua settle sangat lega rasa..yuhu!

Errr...tak best plak Beethoven nih, nyesal beli..:(

Wah!! Perasan tak sekarang mood chenta dah, tak lagi instrumental..hiks, sapa kata orang tua tak sesuai dengan mood chenta??

Psstt!

Dengar lagu2 yang berkumandang kat safari ni terasa seperti kembali ke zaman remaja dulu plak..hehe. Zaman kisah "Budak Setan", hero novel bernama Asmawi etc.., zaman baru baligh jerawat batu penuh kat muka =p

Se lagi...uh terasa nak publickan balik blog ni. Tetapi dengan new setting. So sesapa nak komen kena ada ID dah le ni, takleh pakai2 anon..ibarat lempar batu sembunyi tangan pun dok ada. Pembenci adalah pencinta..eceh!

Gracias juga kpd silent reader yang menjadi pembaca tegar kisah yang tak seberapa kat sini :)..toksah sedih2 lagi..

Akaq hanya menulis untuk isi masa luang, bukan kejar nuffnang, follower etc, yang baik ambil sebagai teladan, yang buruk jadikan sempadan..

Adios!

2 comments:

Hanis Azla said...

betul tu maya.. yg baik jadikan sempadan.. yg buruk jadikan sempadan untuk diperbetulkan.. bukannya untuk dijadikan bahan kutukan..

Maya said...

ehe he..betul3x, dan orang yang suka mengutuk adalah sebenarnya org yg tak berpuashati dgn diri sendiri