Ketik

Monday, February 07, 2011

Ketam is ketambola

Ini ketam besi yang bionic dan tahan banting



Si ketam sudah merasa lega, si ketam akan selesai tanggungjawab insyaAllah dalam 15 purnama lagi, paling lewat pun 18 purnama

Si ketam cuma perlu siapkan, mekup2, calit, top-up2 apa yang sudah selesai, sudah dirancang dan yang berada dalam list terkini sahaja

Si ketam tayah main2 genetik2, DNA, or RNA dan serbamakniko se-species dengannya lagi..yuhu ketam sangat teruja. Tak kesahlah janji ketam selesai tanggungjawab cepat, tepat dan padat

Si ketam bagaimanapun rasa agak kurang aman, sebab habitat baru si ketam yang nyaman dan daboom mungkin terpaksa dilepaskan...ketam mungkin perlu cari sarang baru yang lebih kecil, lebih ekonomi tapi tetap nyaman..Ketam mungkin akan diam solo jerk pasni, ketam nak concentrate kerja jerk tanak terganggu ngan anasir2 remeh lain dah..ketam letih!

Si ketam malas nak pikir banyak2 hal2 sememeh yang lain spt hal2 yang menyangkut fulus dan kebendaan, kemasyarakatan (ketam lebih senang dan bahagia dalam lingkungan obsesi si ketam yaktu ibu ketam, kakak2 ketam, abang2 ketam, adik2 ketam dan kawan2 ketam yang lemah gemalai nun di sana..termasuk ikan2 mas, koi dan DBKL ketam...hahhaha!)..apa kabar mu di sana, sayangggg....nyanyi lagu Kak Ram :)

Si ketam kemudian terpikir...ketam mungkin perlu ketam-soul yang super duper cool, tahan bermain emosi, ketam-soul kena selalu berlulucong, takleh terbawa2 emosi lebih dari ketam, takleh berkira sangat ngan ketam, suka rendek cam ketam, takmo lah ngomel2 kat ketam pokpek2 cam berteh jagung, komen sana komen sini...kalo nak pesan2 kat ketam, kena lemah lembut penuh kasih sayang...panggil yang ke honey ke kat ujung2 tu (hok2!..ehem) sebabbbb..ketam kan suka diam..tak pandai ekspresikan rasa dia dan2 tu jugak...bila diam ketam suka hibernate dalam sarang, hitung2, congak2 dan simpul2 pastu ketam abaikan jerk, malas nak beratkan kepala ketam yang mikro nih..jangan tunggu sampai penyepit menjepit pulak..kan haruuu.

Sib baik ketam bukan tortoise kalo tak asek sembunyi kepala dalam kerang...aummm adekeh ketam-soul yang sanggup? Kalo sanggup sekarang juga masuk daaa..achumm! Tak baik no ba chak-ba chak ajer..penat ketam tau

Si ketam pun kadang2 suka gak lawak2 spontan, tengok emosi ketam arr..kalo emosi dan mood bagus, ketam leh buat orang pecah perut..kalo mood tada bagus, orang boleh naik hantu ngan ketam..buahahaha..

Dulu2 ketam suka kenakan ketam2 dan ikan2 lain...kat belakang ketam gelak macam penyamun bahak-bahak....huh rupanya dah lama ketam tak nakal gitu..hummm mungkin ketam depresi jerk kot beberapa purnama ni? Halah..dulu ketam lagi tensi hapa? skang ketam jauh lebih nyaman..walaupun kadang2 ketam diserang vertigo...uuummm

Moral:

Ketam is ketambola...tapi ketam tak jalan menyipi, tetap lurus...sekali sekala ketam berhenti dan paling belakang, ketam cari rentak yang lebih cool dan dewasa

ketam is cancer and ketam was born in the year of snake

2 comments:

Hanis Azla said...

ketam oh ketam.. bebola ketam pun sedap juga..he..he.. Take care..

Maya said...

huhu...ketam bunga, ketam paya semua sodap!! Tengkieww....