Ketik

Monday, February 21, 2011

Entry Blur

Sebab apa blur? sebab hari ni hari senin....hihi. Macam terisi plak rasa ujung minggu kemaren. Sebabnya pertama; aku sempat luangkan girls outing gi nonton I am no. four...best la gak citer tu. Micheal Bay si director Smallville etc tu lah..so what do you know about it? Mestilah citer ala power luar biasa gitu..okeylah aku suka tgok citer2 ringan dan imaginary cenggitu..tat's what we called FUN.

Then aku gi lawat kawan kat BNE yang rumahnya tenggelam dek banjir tempohari. Tinggal beberapa inci je lagi nak cecah bumbung. Kesian sungguh, habis barang dalam rumah rosak. Ingat lagi tu ha mesin basuh yang kitorang gi beli sesama kat Harvey Norman taun 2009 dulu. Peti yang beliau dapat dari garage sale dan segala kelengkapan rumah lain. Kereta pun dah tak boleh guna lagi...Beliau terpaksa memulakan hidup baru kembali, seperti mula2 datang dulu. Mana nak pikir study lagi, laki yang tengah sakit lagi, baby lagi..huhu, sangat simpati ngan beliau. Muka yang putih dah jadi gelap gelita dok spent time cari rumah yang susah nak dapat skang. Sebab kebanyakkan rumah rosak teruk ditenggelami banjir lumpur. Aku cuma mampu bagi semangat dan doa, semoga semuanya cepat2 settle dan kembali ke asal...aminnn

Eh! Rasa secure pulak menulis di blog yg dah private nih..:)

2 comments:

Hanis Azla said...

sedihnya dengar.. besar betul ujian untuk diakan.. kita sama2 doakan yg terbaik untuknya.. rasa lebih secure ek skrg.. baguslah.. ada lebih freedom yer maya..

Maya said...

uurmm bukan soal freedom kak, tapi rasa berkurang sket perasaan malu nak berblog, especially hal2 yg peribadi