Ketik

Monday, January 31, 2011

Ahad Semalam

Salam semua!!! Bismillahirrahmanirrahim..dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..hihi intro berucap la nih....

Ari ni mood baik setelah seminggu isim dengan ketaktentuan status, kemeroyangan individu dll...sepanjang minggu sudah jugak mata dan kepala aku pusing2 360 darjah cam gasing2..bangun dari baring or tidur badan terhoyong hayang...tidur pun diganggu mimpi2 tak best..(muhasabah: kalau jadi ketua sok2, jangan serang org bawahan dengan emosi dan tanpa paham situasi dulu na, org bawah pun manusia yg ada hati dan perasaan..huhu..pesanan kepada diri sendiri jugak, mana tau sok2 I pun jadi somebody...hehe)

Ayuh kembali ke laptop...Kalau korang baca surat kabar BH, beberapa hari yang sudah penuh 2 pages cerita rakyat Malaysia dipinggirkan di QLD..kannn..huhu makanye...hari semalam tibalah berbondong2 perutusan dari PM, bersama putera2nya dan kumpulan media perdana ke bumi Brisbane, Gatton dan Toowoomba neh..bantuan kemanusian.

Ni persediaan sebelum dan selamat jalan selepas ketibaan delegasi berkenaan...adalah seramai 30 dorang semua.

Ni pula "media conference" bersama NTV7, RTM dan BernamaTV..malam ni sudikan diri anda bertukar channel ke TV1 yer..ada muka kami dalam berita kat sana..hoho..mangsa keadaan bukan mangsa banjir har2x..tengok manyaknyer mic and camera kan? Dah macam selebriti huhu...malam tadi orang2 BNE masuk berita.


Ni lah dia delegasi itew...akanq pun terima bantuan kemanusiaan berupa sekotak makanan yer..huhu segan silu seyh nak terima, pasalnya cuma evacuate jeww, sikit pun tak basah dek banjir sb Gatton ni air lalu jew :p
Tarraa! nilah bekalan sekampit beras, 2 supik flour, milo, nescafe, sardin, bilis dll yang kitowang dapat...terima kasih...background umah baru I tu...haks! saja promote umah baru ngeee...

Moral:

1. Banyak manipulasi keadaan sedang berlaku...terserahlah korang nak percaya 100% ke 50% ke cerita2 di surat kabar..ehemm cubit pedis sket :p

2. Takperlah kalau pahat baru nak menarah bila diketuk penukul..janji sama2 mengetuk dan sama2 berfungsi :p

3. Wajib memaafkan orang bila orang dah minta maaf..sebab kita kan sama2 manusia ada khilaf di mana2 :)

2 comments:

Hanis Azla said...

kena tegok tv1 lah malam ni.. he..he..
Alhamdulillah, walaupun agak lambat bantuan yg diterima, tp berbaloi jugalah yer..

Maya said...

huhu..yer kak..silakan, katanya malam tadi pun dah kuar kat buletin utama TV3